Hírek - Dankó Béla

XII. Betyár Napok Kondoroson

XII. Betyár Napok Kondoroson

2012. augusztus 18-19-én immár 12 alkalommal került megrendezésre Kondoroson a Betyár Napok.
Augusztus 18-án, szombaton Dankó Béla polgármester megnyitotta a XII. Betyár Napokat. A rendezvény a kondorosi sportpályán kezdődött, ahol hagyományosan a fogatok vonultak fel. A Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület 2012-ben is színvonalas fogathajtó versenyt szervezett, melyen gyönyörű fogatok és lovak mutatkoztak be.

Dankó Béla polgármester megnyitja a XII. Betyár Napokat

Dankó Béla polgármester megnyitja a XII. Betyár Napokat


Dankó Béla polgármester az idei évben is köszöntötte a kondorosiakat, akik családjukkal és barátaikkal eljönnek meglátogatni a rendezvényt, emellett üdvözölte mindazokat , akik kíváncsiak voltak a Békés megye szívében lezajló hagyományos, betyáros, lovas rendezvényre.

A Betyár Napok alatt az erdélyi Küsmödről érkezett delegációt látta vendégül Kondoros, emellett testvértelepülésről, Nagysallóról is eljött Marián Kotora polgármester. A rendezvény vendégei voltak a felvidéki Nagyudvarnok Rockwell nevű zenekara, melyet Tóth Ernő polgármester vezetett.

betyár napok

Szombat délben 2100 adag ételt osztottak ki, melyet a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat készített el gulyáságyúkban


Dankó Béla köszöntőjében elmondta, hogy vendégeik talán még jobban felfigyelnek arra, ami által sikeres lehet a rendezvény. Arra, hogy mennyi ember, cég,  civil szervezet és magánember dolgozik évről-évre a Betyár Napokon. Anyagi, szellemi és kétkezi munkájuk nélkül Kondoros ünnepe nem valósulhatna meg.
Szombaton az Önkormányzat ismét ebédre hívta Kondoros lakosait és a vendégeket, a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat 2100 főre készítette babgulyását, melyet aztán szétosztottak a jelenlévők között.

betyár napok

A fogatok felvonultak az eredményhirdetésre


Az idei évben is színes programokat tekinthettek meg az érdeklődők, táncosok, dalcsoportok, zenekarok, betyárok és csikósok szórakoztatták a nagyérdeműt.
Szombat este a nagyudvarnoki Rockwell zenekar lépett fel a helyi rockzenekarokkal együtt.

A kétnapos rendezvény alatt nemcsak kézilabda kupára került sor, hanem átadásra került a sportpályán az új műfüves pálya is, melyen ezután a kondorosi kicsik és nagyok  hódolhatnak a labdarúgásnak.

Dankó Béla

Dankó Béla polgármester 3. helyezést ért el a Polgármesterek Fogathajtó Versenyén


Ismét nagy érdeklődésnek örvendett a Polgármesterek Fogathajtó Versenye, melyen 1. helyezést ért el Küsmöd képviselője, Kovács István nyert meg, 2. helyezett lett Dombiratos polgármestere, Bojczán Endre Péter, míg a 3. helyet Dankó Béla nyert el.

A Betyár Napokon jelen volt Oszter Sándor színművész is, aki harmadik alkalommal üdvözli a kondorosiakat mint Kondoros Nagyközség díszpolgára.
A XII. Betyár Napok  tűzijátékkal és a Hevesi Happy Band utcabáljával ért véget.


Forrás: Kondoros nagyközség Önkormányzata (VN)