Hírek - Dankó Béla

Vajon kell-e fizetni az M44-es használatáért?

Vajon kell-e fizetni az M44-es használatáért?
Több megkeresés is érkezett Dankó Béla képviselőhöz azügyben, hogy az M44-es főút használatáért kell-e fizetni, avagy sem. Dankó utána járt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél, és közösségi oldalán tett bejegyzésében el is oszlatja a kételyeket.  

Mint a képviselő írja, több azirányú megkeresés is érkezett hozzá az elmúlt időszakban, hogy fizetős-e az M44-es gyorsforgalmi út. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-t kérdezte meg ezügyben, a tájékoztatás alapján személyautók után továbbra sem kell fizetni. Ez a teljes útszakaszra érvényes.  

Ahogy a NÚSZ írja, az M44-es autóút használata az e-matrica rendszerben díjköteles járművek részére ingyenes, vagyis személyautók után nem kell fizetni. További ingyenes útszakaszok a NÚSZ oldalán, ide kattintva érhetők el.  

negyvennegyes_fout
Az M44-es út

 

Az M44 Kondoros-Békéscsaba szakaszát december 11-től használhatják az autósok. A 3,5 tonnánál nehezebb járművek számára fizetős az út, viszont a személyautókkal közlekedők számára egyelőre ingyenes. Ez azért lehetséges, mert még nem kapcsolódik közvetlenül a már meglévő autópályához.  

Dankó Béla az útszakasz átadásakor azt nyilatkozta, hogy sokkal biztonságosabban és gyorsabban lehet majd így közlekedni a főváros irányába. “Azon vállalkozók, vállalkozások is, akik itt Békés megyében tevékenykednek, vagy ide szeretnének érkezni" - mondta. 
M. A. 
Forrás: Nemzeti Útdíj, Facebook/ Dankó Béla
Fotó: Facebook/ Dankó Béla