Hírek - Dankó Béla

Újabb fejlesztések előkészítését kezdték meg Békés megyében

Újabb fejlesztések előkészítését kezdték meg Békés megyében
A Békés megyei fürdőfejlesztések következő állomása a Szent Klára Gyógyfürdő megújítása. Dankó Béla országgyűlési képviselő Könnyid Lászlóval, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesével és Babák Mihály polgármesterrel online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szarvasi bővítés előkészületeit megkezdték.  

Dankó közösségi oldalán tette közzé, hogy jelen szakasz során az önkormányzat elkészíttetheti a megvalósíthatósági tanulmányt, a műszaki terveket, lebonyolíthatja a közbeszerzést. 

Korábban tárgyaltak már a békési Gyógyfürdő 2, 4 milliárd forintból történő megújításáról, és nemrég ültek össze a Gyulai Várfürdő 2, 9 milliárd forintos beruházásának előkészületeit megvitatni. A gyomaendrődi Ligeti Gyógyfürdő 1, 9 milliárd forintos beruházásáról is online tárgyaláson vett részt Dankó Béla.  

 

szarvasi_furdo_danko
Gyógyfürdő Szarvason

 

A fürdőfejlesztéseken belül valósul meg a Szent Klára Gyógyfürdő bővítése is. A felújítás másfél milliárd forintba kerül majd, ebből 125 millió forintot a kormány áll. Ezt az összeget fordítják most a tervezési folyamatokra, projektmenedzsmentre, és a közbeszerzés lebonyolítására is jut belőle.  

Maga a beruházás 2023-ban veszi kezdetét. Ennek során új éttermi részt alakítanak ki a strandon, és három vadonatúj medencét építenek csúszdákkal és élményrészleggel. A szarvasi gyógyvíz áldásos hatásait tehát nagyobb felületen élvezhetik majd a látogatók. A becslések szerint évente több, mint tizenötezren látogatják meg a mozgásszervi panaszokra kifejezetten hatásos gyógyvizű fürdőhelyet.  


M. A. 
Fotó: Dankó Béla/ Facebook