Hírek - Dankó Béla

Új épületben várja az orvosi rendelő a kardosiakat

Új épületben várja az orvosi rendelő a kardosiakat
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően Kardos 30,8 millió Ft támogatást nyert el egy új orvosi rendelő kialakítására.-tájékoztatott Brlás János, Kardos polgármestere.
A fejlesztés eredményeként a kardosi háziorvosi szolgálat egy új ingatlanban működhet, amely teljes felújításra került. A projektnek köszönhetően az épület teljes akadálymentesítése megtörtént, a beruházás során az ingatlan tetőhéjazata cserére került, külső hőszigetelő réteget kapott, illetve a külső akadálymentesítés is megtörtént. A fűtési rendszer korszerűsítésnek köszönhetően egy kondenzációs kazán biztosítja a gazdaságos fűtési rendszert. A működési költségek további csökkentése érdekében a villamos hálózatra kapcsolt polikristályos napelemes rendszer telepítése is megtörtént, az épületek munkatereiben az elektromos világítótestek, alapvezetékek szükség szerinti cseréjére is sor került. A korszerű ellátás biztosításhoz elengedhetetlen eszközök is beszerezhetővé váltak, modern EKG, asztali vérnyomásmérő, állítható magasságú vizsgálóágy, pulzoximéter és további kisebb eszközök.Új épületben várja az orvosi rendelő a kardosiakat


Dankó Béla országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat tudatosan és előre látó módon hozta meg döntéseit, amikor a fejlesztési pályázatait nyújtotta be, hiszen a településen olyan közintézmények újulhatnak meg ebben a ciklusban, mely a lakosok mindennapjait könnyíti meg.

Dankó Béla azt is elmondta, hogy nemcsak a település, hanem a Kormány is számos intézkedést hozott már az egészségügyi ellátás fejlődése érdekében, így eddig összese 400 milliárd Ft-ból emelték a béreket, emellett 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre mint 2010-ben. Fontos döntés az is-emelte ki a képviselő-, hogy a következő 4 évben 72%-kal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére.