Hírek - Dankó Béla

Új épületben a háziorvosi rendelők Szarvason

Új épületben a háziorvosi rendelők Szarvason
Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra Szarvason a háziorvosi rendelők.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 3 háziorvosi rendelő és a hozzá tartozó kiszolgáló helységek kerültek átadásra a Széchenyi u. 2 szám alatt.

A háziorvosi rendelők ebbe az újonnan kialakított épületbe kerültek.

Az épület keleti és nyugati részénél bővítés történt, hogy a jogszabályoknak megfelelő méretű orvosi szobák kerüljenek kialakításra. Az ingatlan teljesen akadálymentessé vált, valamint napelemes rendszer is kiépítésre került az épületen. Továbbá a pályázat keretében 6 személygépjármű részére parkoló került kialakításra az udvarban.


A Kormány igyekszik minél több forrást az egészségügyre fordítani!
         A Kormány igyekszik minél több forrást az egészségügyre fordítani!


A pályázati támogatáson kívül az önkormányzat megvalósította a kerítés építését, a járda felújítását, illetve a parkoló helyreállítását, ezáltal egy további 4 férőhelyes párhuzamos beállású személygépjármű várakozóhely felújítása  is megvalósult.  

Dankó Béla országgyűlési képviselő beszédében elmondta, hogy más számok is visszatükrözik azt, hogy a Kormány igyekszik minél több forrást az egészségügyre fordítani, például 2010-hez képest a 2019-es költségvetésben 642 milliárd forinttal több áll rendelkezésre. Ha csak az alapellátást nézzük, 2010-ben 119 milliárd forint állt rendelkezésre, az idei költségvetésben pedig kétharmadával több, azaz 199 milliárd forint segíti az alapellátást. Kiemelte beszédében, hogy nagyon fontos mutató az, hogy az orvosi elvándorlás jelentősen csökkent, mivel 60 százalékkal kevesebb orvos jelentkezik külföldi munkára, mint 2010-ben. Ez többek között annak az eredménye, hogy azóta két és félszeresére emelkedett a bérük. Hozzátette, hogy a jövőben további emelkedés várható az orvosok, egészségügyi szakdolgozók és ápolók bérét tekintve. Képviselő úr gratulált Szarvas Város Önkormányzatának, mert sikeresek az európai uniós pályázatok lehívásában a jelenlegi ciklusban, valamint hangsúlyozta, hogy látványos fejlesztéseket visznek végbe a források felhasználásával az elmúlt időszakban.


  Nagyon fontos a háziorvoslás és az alapellátás!
                              Nagyon fontos a háziorvoslás és az alapellátás!

Babák Mihály, Szarvas Város polgármestere beszédében elmondta, hogy a prevencióban nagyon fontos a háziorvoslás és az alapellátás. Továbbá kiemelte, hogy a mostani fejlesztés helyszínével szemben az önkormányzat megvásárolt egy ingatlant, ahol további háziorvosi rendelő vagy gyerekorvosi rendelő kialakítására kerülhet majd sor.

Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere kifejtette, hogy a fejlesztés folyamán folyamatosan kikérték a dolgozók véleményét és figyelembe vették az elképzeléseiket, meglátásaikat.