Hírek - Dankó Béla

Teljesen megújul a Tessedik Sámuel Múzeum Szarvason

Teljesen megújul a Tessedik Sámuel Múzeum Szarvason
Békés megye 2. számú választókerületébe eddig 11,1 milliárd Ft támogatásról született döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, de a pályázatok elbírálása még folyamatban van, így további döntések is várhatók a közeljövőben. 
Ebből a Szarvasi Járás eddig 3,1 milliárd Ft összegű támogatásról kapott értesítést. A nyertes pályázatok között szerepel turisztikai fejlesztés, piacfejlesztés, energetikai korszerűsítés, ipari park fejlesztése...

Szarvason eddig a TOP pályázatok keretében összesen 16 pályázatot bíráltak el pozitívan, ez összesen 1,5 milliárd Ft támogatás jelent a városnak.

Múzeum bejárásDankó Béla országgyűlési képviselő és Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere
Szarvas Város Önkormányzata is sikeresen pályázott a helyi önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek megvalósítása tárgyban kiírt pályázatra, ahol 472 millió forint támogatást nyertek el. Ennek kapcsán látogatott el a Tessedik Sámuel Múzeumba Dankó Béla országgyűlési képviselő és Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere.

A fejlesztés célja olyan egyedi megoldások alkalmazása, amellyel korszerű interaktív formában mutathatók be a hagyományos kulturális értékek, melyek megőrzése a társadalom fontos feladata.

Szarvas MúzeumTessedik Sámuel Múzeum

Az elengedhetetlen felújítási munkákon túl egy nagyszabású eszközbeszerzésre is sor kerül, melynek köszönhetően kialakítják a kiállító helyeket, méltó helyre kerülnek a térségben és országunkban is egyedülálló tárgyak, illetve az M44 építése során feltárásra került műemlékek is. Többnyelvű idegenvezetés, kávézó, ajándékbolt, egy minden részletében a mai kornak megfelelő múzeum várja majd a látogatókat.