Hírek - Dankó Béla

Tárgyaltak a gyomaendrődi fürdő felújításáról

Tárgyaltak a gyomaendrődi fürdő felújításáról
Megkezdték a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping fejlesztésének előkészítését, jelentette be online sajtótájékoztatón Dankó Béla országgyűlési képviselő, Toldi Balázs polgármester és Könnyöd László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. 

gyomaendrődi fürdő felújítása előkészítő fázisába ért. Minderre a kormány 125 millió forintot biztosít, így az önkormányzat elkészíttetheti a megvalósíthatósági tanulmányt, a műszaki terveket, lebonyolíthatja a közbeszerzést és az összeg fedezi a projektmenedzsment költségét is - írja Dankó Béla közösségi oldalán. 

 

gyomaebdrod_danko
Dankó Béla a sajtótájékoztatón

 

A fejlesztés 1, 16 milliárd forintból valósul majd meg. A fürdő épületei energetikai korszerűsítésen esnek át, új grillteraszt, a gyerekeknek e-car pályát és csúszdaparkot építenek. A beruházáson belül megújul a wellness részleg, súlyfürdő- és gyógymedence létesül. Új apartmanházakat húznak fel kapacitásbővítő céllal. Az útburkolatok, járdafelületek is megújulnak, parkosítás, a zöldfelületek növelése is várható.  A beruházás a tervek szerint két évig tart majd.


M. A. 
Fotó: Dankó Béla/ Facebook