Hírek - Dankó Béla

Olimpiai bajnokkal indult a vívás Kondoroson

Olimpiai bajnokkal indult a vívás Kondoroson

Dankó Béla, Kondoros polgármestere Kondoroson fogadta Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívót.


Az olimpikon a kondorosi vívóterem átadása alkalmából érkezett Kondorosra. Az idei tanévtől kezdve a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia szervezett körülmények között és megfelelő infrastruktúra mellett oktathatja a kondorosi diákokat a párbajtőrvívásra. A korábbi tanévben már megkezdődött a gyermekek oktatása, azonban ezentúl felszerelt pástokkal dolgozhatnak az edzők és tanítványaik a Petőfi István Általános Iskola alsó tagozatának tornatermében.

Dankó Béla, Kondoros polgármestere


Az ünnepség alkalmából Dankó Béla, Kondoros polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A polgármester örömét fejezte ki, hogy Kondoroson egy újabb sportág, a vívás is megjelenik. Kondoros számára, mint mondta, fontosak a sportfejlesztések, nemrégiben került felújításra a Sportcsarnok és ezen a nyáron műfüves futballpályát is avattak a sportpályán. Vívás eddig nem működött a településen, de Kondoros egyik díszpolgára, Balczó András világbajnok és olimpiai bajnok öttusázó, így az ő munkássága mégiscsak a víváshoz köti a települést.

Dankó Béla  köszöntötte az esemény díszvendégeit, Csampa Zsoltot, a Magyar Vívó Szövetség elnökét, Galli Zsoltot, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzőjét és tanítványát Bohus Rékát, akit Európa bajnokként üdvözölhettek Kondoroson, és külön örömmel köszöntötte a polgármester Szilágyi Áron, olimpiai bajnok kardvívót. Dankó Béla ígéretet tett, hogy amennyiben nagy lesz az érdeklődés és az

Kondoros

akadémia edzői úgy látják, hogy tehetséges vívócsapat állt össze, a település mindent megtesz azért, hogy még színvonalasabb körülmények között edzhessenek a vívók. A szakmai tudást az Alföld Vívó Akadémia edzői, míg az infrastruktúrát Kondoros Nagyközség Önkormányzata biztosítja.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség június 30-án megválasztott elnöke, elmondta, hogy elnökként az első útja Békéscsabára és Kondorosra vezetett, és reméli, hogy a mostani szalagátvágás egy kezdet, mely később talán olimpikonokat nevel az itteni tanítványokból.

A rendezvény alkalmából Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke kitüntetésben részesítette Bohus Réka, Európai bajnok vívót és edzőjét, Galli Zsoltot.

A szalagátvágást követően a kondorosi vívócsapat mutatta be eddig szerzett tudását a közönségnek, majd a lelkes rajongók, kicsik és nagyok mind Szilágyi Áron köré gyűltek, hogy aláírást és fényképet kaphassanak példaképüktől.


Fotók: Zentai Péter

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)