Hírek - Dankó Béla

Munkáltatói Fórumot tartottak a Szarvasi Járási Hivatalban

Munkáltatói Fórumot tartottak a Szarvasi Járási Hivatalban
A Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatot hirdetett mikro-, kis- és középvállalkozások számára, 5 milliárd forint rendelkezésre bocsátásával.
A pályázat részleteiről a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya tartott Munkáltatói Fórumot a Szarvasi Járási Hivatal nagytermében, a térség vállalkozói számára.
Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya tartott Munkáltatói Fórum
Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya tartott Munkáltatói Fórum
Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a térség vállalkozásai igen aktívak a pályázatok terén, hiszen a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében Békés megyében eddig 24,2 milliárd Ft összegű támogatásról döntöttek, ebből 7 milliárd Ft összegű támogatást a 2. számú választókerület kapott.

A most megjelent pályázat a tavalyi évben is meghirdetésre került, aminek keretében a térségbe 250 millió Ft támogatás érkezett.
A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Rákóczi Attila elmondta, hogy kiemelt feladatként tekinti a kormányhivatal a megye foglalkoztatási mutatóinak javítását.Szakképzési csoport megalakulásával kívánják megkönnyíteni a munkáltatók és a hivatal közötti szakmai konzultációkat, ezzel a munkaerőpiaci elvárásoknak a pontosabb felmérését érhetik el.

Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője és dr. Juhász Marianna főosztályvezető-helyettes tájékoztatta a résztvevőket a kiírt pályázat részleteiről.

A pályázatot február 9-ig kell benyújtani. A pályázat részletei itt olvashatók: