Hírek - Dankó Béla

Kültéri sportparkot vehetnek birtokukba a csabacsűdiek

Kültéri sportparkot vehetnek birtokukba  a csabacsűdiek
Csabacsűdön ünnepélyes keretek között került átadásra az a sportpark, mely a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.
Molnár József Polgármester Úr köszöntőjében elmondta, hogy reméli, minél több csabacsűdi fogja majd kihasználni a sportolási lehetőséget.

Az átadón Németh Szilárd miniszterhelyettes is részt tudott venni, aki szintén gratulációját fejezte ki, hogy Csabacsűd folyamatosan fejlesztésekkel járul hozzá, hogy az itt élők nemcsak fejlett infrastrukturális körülmények között élhessenek, hanem pezsgő, közösségi élet is kialakulhasson, melyet a sportpark is elősegít majd.

Sportpark
Dankó Béla országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a kormány 2011-ben nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította  a  sportot, így kiemelkedő cél, hogy minél több forrás jusson nemcsak a versenysportokra, hanem a szabadidős sportolási lehetőségekre is, így minél több magyar sportolhat, ezzel óvva egészségét. Számos döntés és támogatás szolgálja ezen célt, többek között a mindennapos testnevelés, a TAO-támogatások rendszere. Dankó Béla a sportstratégiáról szólva kiemelte, hogy fontos cél, hogy minél több sporteseményt rendezzünk. 2019-ben több mint 120 nemzetközi sporteseményt rendeznek  Magyarországon, ezek közül kiemelkedik négy olimpiai sportág kvalifikációs világbajnoksága, amelyeken a 2020-as tokiói játékokra szerezhetnek kvótákat a sportolók:az asztalitenisz-, a vívó-, az öttusa-, illetve a kajak-kenu világbajnokság.