Hírek - Dankó Béla

Kondoros is bemutatkozott a Békés megye Értékei és Hungarikumai Kiállításon

Kondoros is bemutatkozott a Békés megye Értékei és Hungarikumai Kiállításon
Kondoros Nagyközség Polgármesterét, a szarvasi térség országgyűlési képviselőjét Dankó Bélát a XI.Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéval kapcsolatban kérdeztük.
- Ön is részt vett a 2011-es Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén. Milyen minőségben volt jelen?
- Már hagyományosnak nevezhető a 11. alkalommal megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, mely azonban nem csak a megyeszékhely, Békéscsaba kulturális és gasztronómiai értékei és életét mutatja be, hanem az egész megyéét, így mint Kondoros Nagyközség Polgármestere és a szarvasi térség országgyűlési képviselője vettem részt a fesztivál megnyitóján június 9-én.

sörfesztivál

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé hivatalos megnyitója BékéscsabánA megnyitón Domokos László. az Állami Számvevőszék elnöke, Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket. Majd kezdetét vette a 2011-es Sörfesztivál, mely számos koncerttel, versennyel, gasztronómiai bemutatóval várta a ide látogatókat.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

XI.alkalommal rendezték meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét


- Volt alkalma megtekinteni a Békés megye Értékei és Hungarikumai Kiállítást?
- Igen, meglátogattam a kiállítás, melynek elsődleges célja volt a megyében lévő vállalkozók, helyi termelők bemutatása. Kondorosról is bemutatkozott két termelőnk, Sutyinszki János lekvárjával, aszalt gyümölcseivel és Laszkács József a Kondorosi Száraztésztával.  A kondorosi  és minden megyei termelőnek lehetőséget biztosítottak a szervezők, hogy bemutathassák és árulhassák termékeiket, mely előremozdíthatja vállalkozásukat és hosszútávon a települések gazdasági fejlődéséhez is vezethet, épp ezért kiváló kezdeményezésnek találtam ennek a kiállításnak a bevezetését.

Dankó Béla

Dankó Béla Kondoros Nagyközség Polgármestere és a szarvasi térség országgyűlési képviselője


- Ön szerint milyen hatással van ez a hagyományosnak mondható fesztivál a térség turizmusára?
- Mint már korábban említettem komoly lehetőség  ez a fesztivál a megye értékeinek bemutatására, a turizmus fejlesztésére.  Évente több  mint 60.000 érdeklődő érkezik ilyenkor Békéscsabára. A látogatók 30-40%-a megyén kívülről érkezik és több napra is marad, így nemcsak Békéscsabán és a szomszédos Gyulán szállnak meg a vendégek, hanem a megye kisebb településein is. Nagy lehetőség ez a falusi szálláshelyek üzemeltetőinek is, akik vendégeiknek nemcsak szálláshelyet szolgáltatnak, hanem a helyi nevezetességeket, termékeket és a falusi életmódhoz kötődő szokásokat is bemutatják.


MCOnet-Kovács Tünde