Hírek - Dankó Béla

Kedves Édesanyák, Nagymamák!

Kedves Édesanyák, Nagymamák!
A télből a tavaszon át a nyárba vezető napok hosszú sorát végigjárva megannyi ünneppel, jeles nappal találkozhatunk.
Ebben az időszakban az élet, az újjászületés csodáját éli meg a természet és vele együtt mi, emberek is. Ebbe, csodákkal teli világba való megérkezésünk azonban korántsem egy magányos utazás állomása, mint ahogy maga az élet sem egyéni teljesítmény csupán. Bizony, mindannyiunk kezét fogja az első perctől fogva egy másik kéz, mindannyiunk sorsát, első lépéseit féltő karok, aggódó szemek vigyázzák. Az Önöké, Kedves Édesanyáké!

Szeretetük, gondoskodásuk az, mely által mind megtapasztaljuk: nem csak szép, de szerethető is ez a világ, ahol jó otthon lenni. Ezt az otthont a család jelenti nem csak gyermekként, de életünk minden percében. És hogy mitől válhat valódi otthonná ezen hatalmas világ szinte bármelyik zuga? Csakis Önök által! Képük, az Édesanya képe lelkünkben végigkísér, erőt ad, vígasztal bennünket akár gyermekként, akár immár a felnőtt lét útvesztőiben. Férfiként csak sejthetjük, mindazt a csodát, erőt és áldozatkészséget, melyet az anyaság hordoz. Jómagam is számtalanszor állok meg elgondolkodva és hálával életem során ezen csoda előtt, látva édesanyám, vagy feleségem anyaként vállalt erőfeszítéseit.

Jól tudom, hogy a szavak, de még a virágok is árnyékai lehetnek csupán mindannak, amit május első vasárnapján érzünk. Jól tudom, hogy egy anya szeretetét semmi sem törölheti el, hogy nem győzhető le, hiszen mindig utat talált és mindig utat is fog találni hozzánk. Szeretném, ha érzéseink éppen így jutnának el mindannyiukhoz, tisztán és őszintén.

Kedves Édesanyák, Nagymamák, Isten éltesse valamennyiüket ma Anyák Napja alkalmából éppúgy, mint áldásos életük minden egyes napján!
 
Dankó Béla
országgyűlési képviselő