Hírek - Dankó Béla

Interjú Dankó Bélával, Kondoros polgármesterével a Mintamenza programról

Interjú Dankó Bélával, Kondoros polgármesterével a Mintamenza programról
Mindenképpen szeretnénk a továbbiakban is részesei lenni a programnak! - nyilatkozta Kondoros polgármestere, Dankó Béla a Menza Minta = Mintamenza Program országossá terjesztésének programindító konferenciáján.

Nagyon örülök annak, hogy idáig eljutott a Mintamenza program, hiszen Kondoros polgármestereként a születésénél is jelen lehettem. A Kondorosi Csárdában került meghirdetésre legelőször ez a program, illetve maga a Kondorosi Csárda volt a legelső olyan konyha, amely az itt megfogalmazott elvek mentén kezdett el dolgozni - kezdte az interjút Dankó Béla.Interjú Dankó Bélával, Kondoros polgármesterével a Mintamenza programról

Aki ismeri a modern vendéglátást, a konyhatechnológiákat, az tudja jól, hogy nagyon sok előkészített, tartósított és félkész étellel dolgoznak a szakácsok. Mi azért csatlakoztun nagyon szívesen ehhez a programhoz, mert úgy gondoltuk, hogy minél egészségebb ételt kell a gyermekeink asztalára tenni. Ehhez pedig minél több helyben, ellenőrzött gazdaságokban megtermelt és friss terméket kell eléjük tennünk - vélekedik Kondoros polgármestere.  

Dr. Sárosi Tamás


Dr. Sárosi Tamás helyettes megyei tisztifőorvos (Békés megyei Kormányhivatal) is előadást tartott a Menza Minta = Mintamenza Programról BudapestenA beszállítók köre a kezdetek óta bővült, részben Békés megyei, köztük kondorosi cégekkel. A Kondorosi Csárda alapanyagai ma már 70%-ban Békés megyéből kerülnek ki.  Nagyon fontos gyermekeink egészsége és a környezetvédelem szempontjából is ez a program, nem beszélve a gazdaság fellendítéséről, hiszen helyben lévő munkahelyeket jelent - mondta Dankó Béla a Mintamenza konferencián Budapesten.


MCOnet