Hírek - Dankó Béla

Felújított konyhán készülhetnek az ételek Hunyán

Felújított konyhán készülhetnek az ételek Hunyán
Hunya Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Program keretében, így 23,4 millió Ft összegből újulhatott meg a kistelepülés szociális konyhája.
Itt egyrészt az óvodásokra főznek, emellett az idős és szociálisan rászorult lakosok is igénybe vehetik a konyhát, de emellett a helyi cégek munkatársai is örömmel étkeznek a helyi alapanyagokat előnyben részesítő helyi konyhán.

Hegedűs Roland polgármester elmondta, a beruházás keretében a konyhán nyílászárókat cseréltek, a külső hőszigetelés elkészült, és napelemet helyeztek az épületre, és megvalósult a főző- és tálalókonyha korszerűsítése is.

Dankó Béla országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet a szociális étkeztetés helyi jelentőségére. Dankó Béla dicsérte a helyi önkormányzat és a helyi lakosok és vállalkozások szorgalmát, hogy mindig újabb fejlesztéseket valósítanak és mindig újabb terveket szőnek, hisz így fejlődhet igazán egy település.

Felújított konyhán készülhetnek az ételek Hunyán

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy ellentétben a régebbi területfejlesztési programokkal, most a kisebb településeknek is lehetősége van a Terület- és Településfejlesztési Programban megvalósítani azokat a beruházásokat, amelyekre szükség van, és javítják az életminőséget.