Hírek - Dankó Béla

Felújítások sora Kamuton

Felújítások sora Kamuton
Kamut településen 4 épület is átadásra került, melyeket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával újított fel az Önkormányzat.
Energetikai felújítás történt az Idősek Otthona, az óvoda és az általános iskola konyhai épületében. Emellett teljesen felújításra került az egészségház is.

Az átadó ünnepségen Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy Kamut sikeresen pályázott a TOP programban, összesen 7 sikeres pályázatot nyújtottak be és 223,4 millió Ft támogatást nyertek el, ebben az uniós ciklusban eddig összesen 414,8 millió Ft támogatás érkezett a településre, melyhez szívből gratulál.

Kamut településen 4 épület is átadásra került
A képviselő kihangsúlyozta, hogy jól döntött az Önkormányzat, amikor ezekre a fejlesztésekre pályázott, hiszen az energetikai felújítások nemcsak a gazdaságosabb üzemeltetés teszik lehetővé, de növelik a helyben elérhető szolgáltatások minőségét, emellett az energiatakarékossággal gyermekeink jövőjét is védjük.

Kamut sikeresen pályázott a TOP programban
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Békés megyébe kiemelkedő támogatás, 58 milliárd Ft érkezett, mely igazán a települési, valós igényeket szolgálja.

Kiss- Rigó László Püspök Úr megáldotta a felújított épületeket
Balog Imréné Polgármester Asszony kiemelte, hogy a most felújításra került épületek már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek, a felújítások által pedig nemcsak a település gazdasági vonzereje nőtt, hanem a népességmegtartó ereje is.
 
Kiss- Rigó László Püspök Úr megáldotta a felújított épületeket és hangsúlyozta, hogy Kamut nemcsak óvja és tudatosítja gyökereit és múltját, hanem jövőképpel és összefogással is rendelkezik.