Hírek - Dankó Béla

Előkészítik a Békési Gyógyfürdő beruházását

Előkészítik a Békési Gyógyfürdő beruházását
Dankó Béla folyamatosan tartja a személyes kapcsolatot a választókerület vezetőivel. Mezőberény és Gyomaendrőd polgármesterével is egyeztetett már az év elején a településeket érintő kérdésekről, de Kálmán Tiborral, Békés polgármesterével is beszélgetett.  

A békési polgármesteri látogatása során sok más egyéb mellett felmerült a Békési Gyógyfürdő is, melyet az idén kezdenek el fejleszteni. Dankóék tavaly év végén jelentették be az uszoda átfogó felújítását, jelenleg az előkészítő munkálatokról tárgyaltak Kálmán Tiborral.  

 

danko_nagy

A gyógyfürdő

A Békési Gyógyfürdőt 2, 4 milliárd forintból fejlesztik, melyre 120 millió forintos állami támogatást is kap a város. Decemberben már megkezdték a megvalósíthatósági tanulmány írását, és az előkészítő munkálatok végének 2021 decemberét jelölték ki.  

A fejlesztés során új csúszdaparkot építenek a fürdő területére, bővítik a wellness-szolgáltatásokat, megújítják a strandot. Parkosítás várható, épül egy grillterasz, energetikai felújításon esik át a meglévő uszoda és a gyógyászati részleg. Egy négycsillagos szálloda építését is tervezik a Dánfoki Üdülőcentrum helyére.  

 

M. A. 

Fotó: Dankó Béla/ Facebook