Hírek - Dankó Béla

Elkészült a Dombegyháza-országhatár összekötő út

Elkészült a Dombegyháza-országhatár összekötő út
Befejeződött a Dombegyháza átkelési szakasz átépítése, valamint Dombegyháza – országhatár közötti új országos közút kivitelezése. A beruházás közvetlen célja az összesen 22,9 km hosszú Dombegyháza – Kisvarjas (Variasu Mic) összekötő út megvalósítása volt, a magyar oldalon 8,2 km út, míg román oldalon 14,7 km útfelújítást végeztek.
Az utat Dombegyházán belül 2,83 km hosszan korszerűsítettük, míg az országhatárhoz vezető szakaszt 5,36 km hosszan építettük át. A beruházás által a városon belül biztonságosabban, gyorsabban, kényelmesebben és könnyebben lehet közlekedni. Kiszélesítettük az utat, 4 db buszöblöt és 32 db parkolót építettünk, új gyalogos átkelőhelyet létesítettünk az Aradi u. 10. sz. előtt, új körforgalmat alakítottunk ki a Béke-Kossuth-Felszabadulás-Aradi utcák csomópontjában. A település bevezető szakaszain és az országhatár mellett is forgalomcsillapító szigeteket alakítottunk ki.

A közlekedési infrastruktúra kiépítése által Dombegyháza és térsége lehetőséget tud nyújtani a gazdaság intenzívebb fejlődéséhez. A korszerű út segítségével a térség vonzóbbá válhat, a helyben élők közösségei, a helyközi közlekedés résztvevői, valamint az útvonalat átmenő forgalom jelleggel használók számára is.

Dankó Béla Békés megyei útügyi biztos is részt vett a Dombegyháza-országhatár összekötő út átadásán

Dankó Béla Békés megyei útügyi biztos is részt vett a Dombegyháza-országhatár összekötő út átadásán


Az országhatár két oldalán közös gyökerek és történelem köti össze Dombegyházát és Kisvarjast. Azonban a felújított útszakasz még erősebbre kötheti a szálakat, hiszen megkönnyíti a közlekedést, és egy vérkeringésbe kapcsolja össze a településeket és térségüket. Ezáltal felélénkülhet a Békés és Arad megye közötti gazdasági együttműködés. - mondta el Dankó Béla Békés megyei útügyi biztos.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte. A beruházás a Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül 85%-ban az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg, nettó 3.349.894 Euro értékben.
Kondoros Önkormányzata/MCOnet


A kép forrása: NIF Zrt.