Hírek - Dankó Béla

Elindulhat a békési fürdő munkálatainak előkészítése

Elindulhat a békési fürdő munkálatainak előkészítése
2021 végéig felújítják a békési gyógyfürdőt, a fejlesztés előkészítése december 22-én kezdetét vette. A beruházás 2, 4 milliárd forintba kerül, amelyet az uszoda és a gyógyászati rész felújítására fordítanak. A kormány is támogatja a projektet 120 millió forinttal.  

Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen jelentette be az előkészületek megkezdését Könnyid Lászlóval, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesével és Kálmán Tibor polgármesterrel december 22-én. Online sajtótájékoztatót tartottak, melynek során Dankó Béla kiemelte, hogy az önkormányzat elkészíttetheti a megvalósíthatósági tanulmányt, a műszaki terveket, lebonyolíthatja a közbeszerzést és az összeg fedezi a projektmenedzsment költségét is.  


dankobela_
Dankó Béla az online sajtótájékoztató közben

Az összesen 2, 4 milliárd forintba kerülő beruházást 2021 végéig be kell fejezni, minderre 120 millió forint állami támogatást is kap a békési gyógyfürdő. Épül egy új csúszdapark, magasabb színvonalú lesz a wellness-részleg, a strand teljesen megújul, energetikai korszerűsítésen esik át az uszoda. Újdonság lesz, hogy grillteraszt is kialakítanak, illetve szabadtéri sportolásra is lehetőség nyílik. 

 

Energetikai téren korszerűsítik az az összes épületet, a parkosítás pedig még szebb környezetet teremt a látogatók számára. Dánfokon négycsillagos szálláshelyet hoznak létre - tette hozzá Dankó Facebook bejegyzésében.  

 

 

M. A. /Dankó Béla Facebook