Hírek - Dankó Béla

Dankó Bélát ismét az MLSZ elnökségi tagjai közé választották

Dankó Bélát ismét az MLSZ elnökségi tagjai közé választották
A Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökön délelőtt tartotta meg 2015-ös éves közgyűlését. A közgyűlést Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nyitotta meg. Az érdemi szavazások előtt a jelenlevők megemlékeztek a labdarúgó-társadalom elmúlt egy évben elhunyt tagjairól, köztük olyan legendákról, mint Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Sándor Károly.
A közgyűlés a Felügyelő bizottság tagjainak megválasztásával folytatódott, majd Csányi Sándor beszámolt a szövetség elmúlt években elért eredményeiről, először az MLSZ pénzügyi helyzetéről, amelyet a 2010-ben megválasztott vezetést stabilizált az utóbbi időszakban: a szövetség 2010-es zilált pénzügyi helyzete már a múlté, az MLSZ vagyona jelenleg 2,4 milliárd forint.

 

Csányi Sándor előadásában elmondta: 2014-ben rekord mennyiségű TAO-támogatás érkezett a magyar labdarúgásba. A támogatások elosztása transzparens, az első időszakban hiányszempontokat vett figyelembe a szövetség, 2013-tól már a minőségi szempontokat is figyelembe veszi (pl. az utánpótlásközpontok esetében, hogy milyen arányban nevelnek ki minőségi játékosokat). A támogatások felhasználásának ellenőrzése is az MLSZ hatáskörébe került, az elmúlt évben közel 250 millió forint értékben rendelt el visszafizetést a szövetség.


 Csányi Sándor, az MLSZ elnöke

 

A közgyűlést Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nyitotta megAz MLSZ elnöke hozzátette: a játékosok számában 60 százalékos növekedést regisztrálhattunk az utóbbi években, a jelenlegi idényben már 11 ezer csapat nevezett az MLSZ versenyrendszerében, a 2013/14-es évadban mintegy 100 ezer mérkőzést bonyolított le a szövetség. 2010-től 282, Tavaly 95 új pályát adott át az MLSZ a pályaépítési program keretében, miközben több száz pálya, lelátó, öltöző újult meg. Több mint 1000 településen újult meg az infrastruktúra, a szövetség célja, hogy 2017-re mindenhol tökéletes körülmények várják a labdarúgást űző fiatalokat. Az infrastruktúra-fejlesztés keretében már átadott három új stadion (Nagyerdei Stadion, Pancho Aréna, Groupama Aréna) további 26 helyen indult stadionfejlesztés, felújítás, az új stadionok döntő részét 2017-ben adják át.

A beszámoló elfogadása után az MLSZ elnökségének megválasztására került sor.
A Magyar Labdarúgó Szövetség Küldöttközgyűlése egyhangúlag az MLSZ Elnökévé megválasztotta Dr. Csányi Sándort, valamint az MLSZ Elnökségének tagjává megválasztotta Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Dr. Anthony Radevet és Dr. Török Gábort.

A tisztújítást követően Csányi Sándor köszönetet mondott a küldötteknek a bizalomért, valamint megköszönte a munkáját az elnökség két leköszönő tagjának, Vizi E. Szilveszternek és Kovács Árpádnak, ezen kívül köszönetet mondott a kormánynak a sportág fejlesztéséhez adott segítségéért. Elmondta: az MLSZ elnöksége azért dolgozik, hogy harmonizálja az érdekeket, egyformán szolgája az amatőr és a profi klubokat, folytassa a sportágban megkezdett fejlesztéseket, továbbra is fellépjen a labdarúgás megtisztulásáért, a futballunkban még feltűnő, de a sporttal, labdarúgással összeegyeztethetetlen jelenségekkel szemben, valamint erősítse a szövetség szolgáltató szerepét.


Forrás: mlsz.hu