Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla polgármester műfüves futballpályát ad át Kondoroson

Esemény időpontja: 2012. August 18. 11:34
Dankó Béla polgármester műfüves futballpályát ad át Kondoroson

Kondoros nagyközség sikeresen szerepelt az MLSZ pályaépítésí programjának pályázatán, így egy korszerű műfüves futballpályát adhat át Dankó Béla polgármester augusztus 18-án, szombaton.

MLSZ


A  Magyar Labdarúgó Szövetség labdarúgó pályaépítésí programja keretében elkészült műfüves futballpálya átadó ünnepségére kerül sor Kondoroson. A program célja – a szövetség hosszú távú stratégiájával összhangban – az országos sportinfrastruktúra bővítése, ezen keresztül az utánpótlás-nevelés, a tömegsport és a szabadidő-futball fejlesztése. A pályák három méretben (sztenderd méretű nagypálya, 20x40m-es kispálya és 12x24m-es grundpálya) épülnek meg. A programhoz az MLSZ a társasági adótámogatási rendszer bevételeiből 70 százalékos finanszírozást biztosít.

Dankó Béla

Az MLSZ elnöksége 2012. február 7-i ülésén jóváhagyta az országos pályaépítési program koncepcióját. A program első ütemében – 2013. június 30-ig – 288 műfüves pálya épülhet meg az MLSZ szervezésében.


2012. augusztus 18-án, szombaton 10 órától a kondorosi Sportpályán (Szabadság utca 2.) Dankó Béla polgármester, az MLSZ elnökségi tagja, valamint az MLSZ Békés megyei elnöke mond ünnepi köszöntőt. A rendezvényen részt vesz Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, valamint Farkas Zoltán, Békés Megyei Önkormányzat elnöke is.

Az átadó ünnepség a XII. Betyár Napok keretében fog zajlani. Az ünnepséget követően utánpótlás mérkőzésre is sor kerül az újonnan átadott kondorosi pályán.