Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla polgármester átadta a kondorosi sportcsarnokot

Dankó Béla polgármester átadta a kondorosi sportcsarnokot
2012.július 11-én került sor a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok felújítási munkáit követő átadásra, mely alkalmából Dankó Béla, Kondoros polgármestere és Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a jelenlévőket.

Az átadó ünnepségen Dankó Béla polgármester hangsúlyozta a felújítás szükségességét, hiszen a 15 évvel ezelőtt felépült csarnokon eddig nem tudtak felújítási munkákat végezni. Mint mondta, öröm egy településen, hogy ilyen sokan használják a sportlétesítményt, így szükség van arra, hogy rendbe tartsák az épületet. A felújítást a Belügyminisztérium 7/2011.(III.9.) rendeletében kiírt pályázat tette lehetővé. E pályázat keretében Kondoros a  Sportcsarnokot, valamint a Többsincs Óvoda és Bölcsőde Hősök út felőli épületét újították fel.

Átadásra került a felújított sportcsarnok. Képen láthatók: Brlás János, Kardos polgármestere; Babák Mihály, Szarvas polgármestere, országgyűlési képviselő;Tállai András, Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Dankó Béla, Kondoros polgármestere, országgyűlési képviselő; Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő (balról jobbra)

A felújítást követően átadásra került a kondorosi Sportcsarnok

 

 

Tállai András államtitkár is örömét fejezte ki, hogy ezen pályázat keretében 173 önkormányzat nyerhetett támogatást. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy szükség van a sportlétesítmények fejlesztésére, hiszen a fiatalokat ki kell mozdítani a tévékészülékek és számítógép elől, de ezt csak modern létesítmények üzemeltetésével lehet.

Szalag átvágásával

A nemzetiszín szalag átvágásával adták át a kondorosi sporcsarnokot szerdánA beruházás keretében sor került a parketta felújítására és a pályák újbóli felfestésére. A kültéri régi ajtók nem zártak tökéletesen, azok cseréjével jelentős energia megtakarítás várható. A belső ajtók cseréje, a csarnok belső falainak festése a sportolók, illetve a csarnokot igénybevevők közérzetét is jelentősen javítja. Az akadálymentes közlekedést biztosító rámpa és a vezetősáv elkészítése az intézmény akadálymentesítésének első, fontos üteme.

Tállai András államtitkár

A Sportcsarnok átadását követően Tállai András államtitkár meglátogatta a Többsincs Óvodát, ahol a felújított épületet is körbejárta
Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)