Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla meglátogatta és bejárta a dévaványai a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztéseit

Dankó Béla meglátogatta és bejárta a dévaványai a Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti  Iskola fejlesztéseit
A dévaványai Gyöngy utca 6-8. szám alatt az épület teljes körű infrastrukturális felújítása megvalósult 550 m2-en.
A művészetoktatási feladatok ellátáshoz szükséges speciális tantermeket alakítottak ki a tánc, a színház és a képzőművészet területén. Felújították a fogadóteret, új lépcsőt építettek, információs pultot alakítottak ki. Emellett színháztermet hoztak létre megfelelő akusztikai és színpadtechnikai feltételek biztosításával, 55 m2-es színpad megépítésével.

deva_elso

Tánc- és hangversenytermet alakítottak ki. Mindezt számos infrastrukturális fejlesztés egészítette
ki.

A pályázat keretében infokommunikációs eszközöket, fény- és hangtechnikai eszközöket, fejlesztőeszközök, bútorokat szereztek be több 44 millió forint értékben. A Vörösmarty utca 4-6. szám alatti iskolaépületben sportpadló burkolattal, 276,64 négyzetméteren megvalósult a tornaterem padlószerkezetének felújítása. Aszfaltréteggel, 1256 m2-en felújították az aszfalt sportpályát, és megtörtént az udvari térbeton burkolat felújítása, illetve járdák készítése térkőből 660 négyzetméteren.

deva_masodik

A Körösladányi út 1. szám alatti iskolaépületben felújították a tornaterem padlószerkezetét sportpadló burkolattal 215.41 m2-en. Szintén felújították az udvari aszfalt sportpályát aszfaltréteggel 915,2 m2-en. Ugyancsak megtörtént az udvari térbeton felújítása, és térburkolat készítése térkőből 354 m2-en. Megvalósult a tartószerkezetet nem érintő tetőfelújítás 2845.27 m2- en, illetve projektarányos akadálymentesítést is elvégeztek. Az iskolaépület használói s látogatói számára új, mozgáskorlátozott öltözőt és mosdóhelyiséget alakítottak ki.

J.M