Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla kipróbálta az M44-est

Dankó Béla kipróbálta az M44-est
Jelen volt az M44-es várva várt december 11-i átadásán Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kondoros korábbi polgármestere. Úgy véli, az út régi problémát old meg és új lehetőségeket is teremt.


Az M44-es Békéscsaba-Kondoros közti szakaszát december 11-én adták át. Dankó Béla kipróbálta azt. Osztozik a helyiek véleményében, miszerint az út egy régi problémát old meg az egész megyében, és új lehetőségeket is a térség felé irányít.  Dankó Béla alábbi nyilatkozata szerint új vállalkozások érkezése is várható emiatt.  


"Az M44-es közvetlen pozitív hatásai máris érezhetők, a beruházás több szempontból is fontos Békés megye számára.
 Nagyon örülünk annak, hogy már élvezhetjük mi, itt a megye nyugati részén ennek az útnak az áldásait. A közvetlen pozitív hatásai egyértelműen érezhetőek. Sokkal biztonságosabban autózhatunk és sokkal gyorsabban Budapest irányába - és így Európa felé is. Nem csak mi, hanem azok a vállalkozók, vállalkozások is, akik itt Békés megyében tevékenykednek, vagy ide szeretnének érkezni" - nyilatkozta.

 

dankobela
Dankó Béla, háttérben az M44-es átadott szakasza

 

Dankó szerint fontos, hogy a megyeszékhely is be lett kötve ebbe a gyorsforgalmi úthálózatba, hiszen az, hogy a megyeszékhely milyen gazdasági állapotban van, nagyban befolyásolja az egész megye pozícióját.  


"Ha jól működik a megyeszékhely, akkor felhúzza az egész megyét, hogyha pedig sajnálatos módon nem annyira jól működik a megyeszékhely gazdasága, az egész megyét sajnos oda lehúzza. Azt tapasztalhattuk, hogy Békéscsabán a nyolcvanas években tapasztalt csúcsponthoz képest mind gazdaságilag, mind demográfiailag komoly visszaesés volt az elmúlt időszakban. Több mint hatvannyolcezren éltek itt akkor, most pedig alig több, mint hatvanezren. Ez annak köszönhető, hogy a rendszerváltáskor egy elhibázott privatizáció kapcsán nagyon sok üzem megszűnt Békéscsabán. Ez azt eredményezte, hogy elvándoroltak a fiatalok, tanulmányaik befejezése után nem érkeztek vissza.  Reményeink szerint ez a trend megfordulhat, ezt várjuk ettől az úttól. Azt várjuk, hogy ha elkészül teljes hosszában és csatlakozik majd az M5-öshöz, akkor sok-sok vállalkozás érkezik majd ide. Jól képzett munkaerőt szeretnénk majd biztosítani nekik a vállalkozásukhoz" - összegezte Dankó Béla.

 


M. A. /Dankó Béla Facebook