Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla képviseli Békés megyét az MLSZ országos közgyűlésében

Dankó Béla képviseli Békés megyét az MLSZ országos közgyűlésében
Nemrég feloszlatta magát a megyei labdarúgó szövetség. Az oka amely az MLSZ új alapszabálya, mivel a jövőben központi irányítás lesz a hazai labdarúgásban. Dankó Bélát, az Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagját, az ifjúsági és a tömegsport labdarúgás felelős vezetőjét, országgyűlési képviselőt kérdeztük a témában.

MLSZ


- Kifejtené az olvasóknak, milyen változásokat jelent az MLSZ új alapszabálya?
- Az MLSZ új alapszabályának legalapvetőbb következménye, hogy a megyei szövetségek jogi és gazdasági önállósága megszűnik, így a megyei iroda is az MLSZ irányítása alá kerül. Már megválasztásra került az új irodavezető és az új elnökség.

Dankó Béla,


Ezek a változások azonban a csapatok számára nem észrevehetőek, mivel az új irodavezető  a korábbi titkár, Szpisják Zsolt és az elnökség összetétele se változott Békés megyében. A bajnokságok lebonyolítása is ugyanúgy zajlik és igyekszünk, hogy minden gördülékenyen működjön.

De nem általános az, ami Békés megyében történt, hogy az irodavezető és az elnökség is megmaradt. Mivel a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség gazdasága és nyilvántartása is rendben zajlott, az MLSZ vezetése bizalmat szavazott az eddigi titkárnak és elnökségnek.


- A küldöttek megválasztották az MLSZ küldötteket is. Békés megyét Ön és Tóth Márton az MLSZ megyei instruktora képviseli az országos közgyűlésben. Mi lesz a feladatuk?
- A korábbi években is Tóth Márton és én voltunk a küldöttek, így folytatjuk az elkezdett munkánkat. Az országos közgyűlés hatáskörébe olyan napirendek, döntések tartoznak, melyek a magyar labdarúgás egészét befolyásolják, így az elnökségi tevékenységekről szóló beszámoló elfogadása, az alapszabály megállapítása és módosítása, az elnöknek, az Elnökség tagjainak ötévi időtartamra történő megválasztása, a labdarúgásra vonatkozó stratégiai fejlesztési koncepció elfogadása…stb. Tóth Mártonnal ahogy eddig is, ezután is azokat a döntéseket fogjuk támogatni, amelyek az amatőr labdarúgás működését és fejlődését segíthetik elő.


MCOnet-Kovács Tünde