Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla és Szalay Ferenc szerint is fontos az utánpótlás nevelése

Dankó Béla és Szalay Ferenc szerint is fontos az utánpótlás nevelése
2013. február 6-án Dankó Béla, a Torna Club társadalmi elnöke és a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés megyei elnökének, valamint Szalay Ferenc, Parlament Sportbizottságának elnökének kalauzolásával bemutatták a Torna Club Olimpiai Műhelyét, valamint a Békéscsaba Utánpótlás-nevelő Futball Club épülő utánpótlás-központját.

Szalay Ferenc,


A jövő az utánpótlásé! Ennek szellemében járt Békéscsabán Szalay Ferenc, a Parlament Sportbizottságának elnöke, aki a tornászok olimpiai műhelyét és egy épülő labdarúgó központot tekintett meg.


A békéscsabai torna klub legkisebb tornászai tartottak bemutatót és edzenek a Rácz Lukács Tornacsarnokban. Ők minden nap sportolnak, a kormány, így a Sportbizottság célja az, hogy egyre több gyermek mozogjon rendszeresen.


„Ma Magyarországon a sport presztízse nagyon alacsonyra került, mindenképpen muszáj visszaállítani. Muszáj az érdeklődést felkelteni iránta, muszáj olyan edzőket, testnevelőket beállítani a sorba, akik a lehető legjobban tudnak foglalkozni a gyerekeinkkel, hiszen ennek az országnak a tehetségei közül talán a sporttehetségek a legkimagaslóbbak.” - mondta Szalay Ferenc, a Parlament Sportbizottságának elnöke .

Dankó Béla,Békéscsabán, a város szélén, az Utánpótlás-nevelő Futball Club utánpótlás-központja épül. Egy régi, elhagyatott terület felújítása történik meg új füves pályákkal és új öltözőkonténerekkel, amelyeknek köszönhetően még több fiatal kerülhet közelebb ehhez a sportághoz.


Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja így nyilatkozott: „A magyar labdarúgás szempontjából összességében nagyon fontos az utánpótlás nevelése, nagyon fontos az, hogy növelni tudjuk az igazolt labdarúgók számát, hiszen minél nagyobb merítés lehetséges a futballban, annál nagyobb esély van arra, hogy tehetséges gyermekek kerülnek a magyar labdarúgásba.”Forrás: Csaba Tv