Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla: A cél az, hogy a magyar labdarúgás fejlődjön

Dankó Béla: A cél az, hogy a magyar labdarúgás fejlődjön
Május 8-án Gyulán, a Christián László Városi Sporttelepen ünnepélyes keretek között adták át a nagy műfüves pálya új lelátóját. A fejlesztés a Gyulai Termál FC Egyesület 2014/2015. évi sportfejlesztési koncepciójának részeként valósulhatott meg.

Az ünnepségen elsőként dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere osztotta meg gondolatait, valamint az elmúlt években megvalósított fejlesztésekről is beszélt:

- A klub idei, 48,5 millió forintos sportfejlesztési programját az MLSZ változatlan beruházási kerettel hagyta jóvá. Az eredményjelző és a hangosító rendszer elkészült, kerékpártárolók épültek. Az egyesület több mint 5 millió forintot fordíthat felszerelések beszerzésére, és ma átadhatjuk a műfüves pálya új lelátóját is, melynek köszönhetően sporttelepünk ismét nagy lépést tett afelé, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő létesítménnyé váljon.

A polgármester egyebek mellett említést tett a több mint 100 millió forintos pályázati támogatással elkészült, korszerű műfüves labdarúgó pályáról, a 37 millió 800 ezer forintos ráfordítással felújított öltözőkről, és a tavaly szeptemberben átadott többfunkciós közösségi épületről is.


dankó béla

Az új lelátót dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, Gajda Róbert kormánymegbízott, dr. Kovács József országgyűlési képviselő adták átDankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja hangsúlyozta, fontos időszakát éljük a magyar labdarúgásnak. Mint fogalmazott, az elmúlt években 3 milliárd forint vándorolt Békés megyébe, az itteni lehetőségek bővítetésére. Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, hogy az infrastrukturális fejlesztés csupán eszköz, nem pedig cél.

- A cél az, hogy a magyar labdarúgás fejlődjön, és ahhoz, hogy ez a fejlődés megvalósulhasson, a tömegbázisát kellett növelni a labdarúgásnak, amit sikerült is elérni, hiszen 2010-hez képest körülbelül 85 százalékkal sikerült megemelni az igazolt labdarúgók számát. 104 ezerrel többen futballoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. A Bozsik-programban pedig 64 ezerrel több fiatal rúgja a labdát – fejtette ki.

Az új lelátót dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Dankó Béla országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja, Gajda Róbert kormánymegbízott, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Galbács Mihály, a Gyulai Termál FC Egyesület elnöke adta át a futballrajongóknak.