Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla a 2011-es Sport M Kupa döntőjéről

Dankó Béla a 2011-es Sport M Kupa döntőjéről
A Magyar Kupa döntője előtt rendezték meg a Sport M Kupa fináléját. Erről kérdeztük Dankó Béla kondorosi polgármestert, a Békés Megyei Labdarúgó-szövetség elnökét, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagját, aki személyesen is végignézte a mérkőzést.
- Mit kell tudni magáról a Sport M Kupáról?
-  A sorozat közel ötvenéves múltra tekint vissza. Az első kupadöntőt 1964. november 7-én játszották le, a Budaörsi KSE és a Pilisi KSE összecsapását 2:1-re a budaörsiek nyerték meg. A jelenlegi SportM Kupát évtizedekig Szabad Föld Kupa néven rendezték meg. Nevét a Szabad Föld nevű lap után kapta, mivel a kupa megrendezésének ötlete az újság szerkesztőinek fejéből pattant ki a hatvanas évek elején. Az újságírók remek ötlete nem valósulhatott meg azonnal, mert ekkoriban éppen szüneteltek a Magyar Népköztársaság Kupa küzdelmei is, így az első kiírás megrendezésére 1964-ig kellett várni - ettől kezdve azonban komoly rangja lett a kiírásnak az amatőr kiscsapatok körében.

Dankó Béla

Dankó Béla kondorosi polgármester, a Békés Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja- Kik jutottak be 2011-ben ebbe a fináléba és mit kell tudni a csapatokról?
- Idén a Báránd és a Győrszemere KSK jutott be a sorozat döntőjébe. Bár amatőr csapatokról van szó, több válogatott játékost is találhatunk náluk.

A bárándi együttesben olyan ismert futballisták szerepelnek, mint  a csapat játékos-edzője Arany László, a DVSC legendája Sándor Tamás, vagy a Loki gólvágója, Kerekes Zsombor, akik nem is olyan rég az NB I-ben is meghatározó labdarúgók voltak.

Báránd és a Győrszemere

Idén a Báránd és a Győrszemere KSK jutott be a sorozat döntőjébe
A Győrszemere legsikeresebb idényét éli. Ők is fel tudnak mutatni magyar bajnok futballistát, az együttesben szerepel például Jäkl Antal, aki 2000-ben a Dunaferrel nyert NB I-et, majd Győrben fejezte be profi pályafutását. Ugyancsak szerepelt az élvonalban Makkos Tamás, aki 1992 és 1994 között a Rába ETO és a Soproni LC csapatát erősítette az elitben.

- Mi volt az Ön szerepe a döntő során?

MLSZ

- A SportM Kupa díjátadói között voltam május 17-én. A díjakat a Magyar Kupa döntő szünetében adhattam át mint MLSZ elnökségi tag, Balázs Andrással, a Magyar Labdarúgó Szövetség Amatőr Bizottságának elnökével együtt.

- Hogyan végződött a mérkőzés?
- A Magyar Kupa döntője előtt a Puskás Ferenc Stadionban rendezték meg a SportM Kupa döntőjét, amelyben Győrszereme KSK 4-1-re győzte le a Bárándot. A Báránd és a Győrszemere összecsapását utóbbi együttes kezdte jobban, és a 27., majd a 32. percben szerzett gólokkal a szünetre magabiztos előnyt szerzett. A bárándiak a fordulás után szorossá tették a mérkőzést, de a hajrá újra a győrszemereieké volt, Germán Ferenc második góljával 3-1-re alakult az állást, majd a 88. percben Herold Szabolcs állította be a 4-1-es végeredményt.


MCOnet-Kovács Tünde