Hírek - Dankó Béla

Békés megyében is a Fidesz-KDNP szerezte a szavazatok többségét az Európai Parlamenti választáson

Békés megyében is a Fidesz-KDNP szerezte a szavazatok többségét az Európai Parlamenti választáson
Magas részvételi aránnyal zajlott az Európai Parlamenti választás 2019. május 26-án Magyarországon, s ezen belül Békés megyében is.
A megye lakosságának nagy része érezte úgy, hogy élnek a demokratikus jogukkal és elmennek szavazni. Ez a választás egy vissza nem térő alkalom volt arra, hogy megvédjük Hazánkat a bevándorlástól, megőrizzük a keresztény kultúránkat, óvjuk családjainkat, értékeinket.- tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő.- Fontos az, hogy Brüsszelben olyan személyek képviseljék Hazánkat, akik Magyarország érdekeit tartják a szemük előtt és döntéseik révén támogatják a magyar nemzetet Brüsszelben, az Európai Parlamentben. 

A szavazás lezárása után kijelenthetjük, hogy a Fidesz-KDNP listájára tett szavazatok voltak döntő többségben. Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott Magyarország. A népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában.

Dankó Béla köszönetet mondott mindazoknak, akik felelősen gondolkodva részt vettek a szavazáson, és külön köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz-KDNP listáját támogatták, és úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa pedig maradjon az európaiaké.

Országosan a Fidesz – KDNP listáját a leadott szavazatokból 52,33 százalék támogatta az Európai Parlamenti választáson, ezáltal 13 mandátumot szerzett a párt az Európai Parlamentben. Magyarországon az Európai Parlamenti választáson a jogosultak 43,37 százaléka vett részt.

Békés megyében a 284.035 választópolgárból megjelent összesen 109.775 fő, amely 38,65 százalékos részvételi arányt jelent a megyében. A listákra leadott szavazatok közül a Fidesz-KDNP 52,70 százalékos támogatást szerzett, amely 57.479 személy szavazatát jelenti.

Békés megye 2. számú választókörzetében 25.925 polgár élt választójogával, amelyből 14.389 fő adta le szavazatát a Fidesz-KDNP listájára. Ez 55,5 százalékos szavazati arányt jelent a Fidesz – KDNP részére.

Békés megyében az Európai Parlamenti választás után a szavazatokból világosan látszik, hogy az emberek nem szándékoznak sem Békés megye, sem Magyarország sorsával kapcsolatos kérdésekben a döntés jogát olyan emberek kezébe adni, akiknek nem elsődleges szempont a magyar nemzet múltja, jelene, s legfőképpen a jövője. –foglalta össze a képviselő a választás eredményét.