Hírek - Dankó Béla

Az új támogatási rendszer hatalmas lökést jelent a Békés megyei sportnak - interjú Dankó Bélával (MLSZ)

Az új támogatási rendszer hatalmas lökést jelent a Békés megyei sportnak - interjú Dankó Bélával (MLSZ)

Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, Békés megyei elnöke Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót a Békés megye labdarúgását érintő társasági adótámogatásokról.
- A Kormány 107/2011. (VI.30.) számú rendelete „a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól” 2011. július 1-jétől lépett hatályba. Hogyan vezethet ez a magyar labdarúgás fejlődéséhez ?
- Rengeteg lehetőséget rejt magában. Új lendületet ad például a Bozsik-programnak, hogy minél több tehetséges gyereket karolhassanak fel a szakemberek, és növekedhet a labdarúgásban dolgozó edzők, oktatók, szakemberek száma. Olyan beruházásokat indulhatnak el, amelyek lehetővé teszik, hogy elejét vegyük a szurkolói rendbontásnak és a stadionokban biztonságos körülmények között, családi hangulatban lehessen meccset nézni. Az MLSZ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a társadalom mind szélesebb rétegét aktivizálja, ezért a fejlesztési forrásokból jelentős összeget szán a gyerekfocira, a szabadidősportra, a női- és veteránfutball támogatására.

 Dankó Béla,

Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, Békés megyei elnöke Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót

- Mik az első tapasztalatok?
- A Magyar Labdarúgó  Szövetséghez számos pályázat került beadásra. A 100 millió Ft alatti összegű pályázatok esetén az MLSZ Főtitkára hagyja jóvá a pályázat elfogadását vagy elutasítását, míg a 100 millió Ft feletti végösszeget tartalmazó programoknál az MLSZ Elnöksége jogosult döntést hozni. Az MLSZ összefoglalója alapján  kb. 30 591 millió Ft áramolt a labdarúgás területére.  Fontos kiemelni, hogy a cégek, amelyek lemondanak társasági adójukról a sportágak támogatására, is jól járnak, hisz nemcsak csökkenthetik adóalapjukat, hanem közvetlenül az adóból is levonható ez az összeg.

Dankó Béla:

Mint 411 millió Ft került a megye amatőr labdarúgó csapataihoz és egyesületeihez - monda Dankó Béla


- Békés megyére vetítve mint jelent mindez?
- Örömteli, hogy Békés megye részt vett ebben az új programban. A 36 békés megyei egyesület pályázatának köszönhetően több mint 411 millió Ft került a megye amatőr labdarúgó csapataihoz és egyesületeihez. Néhány kivételtől eltekintve, melyek néhány héten belül kifizetésre kerülnek, a források már a csapatok, szervezetek rendelkezésére állnak. Az új támogatási rendszer hatalmas lökést jelent Békés megye amatőr csapatainak fejlesztése, az utánpótlás-nevelés területén. Hatalmas lendületet és erőt ad ennek a sportnak, melyet nagyon sokan szeretünk.

MCOnet