Hírek - Dankó Béla

Átadták a Szent Lázár Alapítvány kreatív műhelyét

Átadták a Szent Lázár Alapítvány kreatív műhelyét

Békésen átadásra került a Szent Lázár Alapítvány pályázati források segítségével kialakított Akadálymentes Kreatív Közösségi Műhelye, ahol megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak. Az intézmény közösségi, kulturális térként is szolgál.

Az átadott közösségi tér korábban raktár volt, de szerették volna, ha lenne egy helye a városnak, ahol lehetőség van az egészséges közösségépítésre, az integrációra, a megváltozott munkaképességű emberek gondjainak megoldására.

danko_bela_kozossegi_haz_atadasan
Dankó Béla, a Szent Lázár Alapítvány kreatív műhelyének átadásán

Dankó Béla, fideszes országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen elmondta, hogy a békési közösség nagyon összetartó és az önkormányzat munkáját kiegészíti a civil szervezetek tevékenysége.

Közösségi oldalán írta, hogy a civil szervezetek mellett a Szent Lázár Alapítvány is segíti az emberek hátköznapjait. Odafigyelnek tagjaikra és minden nehézséget együtt igyekeznek megoldani. A kormány ebben is támogatja a békésieket.

Arról is szót ejtett, hogy az elmúlt 10 évben 18-ról 44 százalékra nőtt a dolgozó megváltozott munkaképességű emberek aránya, ami azt jelenti, hogy egyre jobban terjed a foglalkoztatásuk Magyarországon. Hozzátette még, hogy a 2022-es költségvetésben 50,1 milliárd forintot fordít a kormány a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók támogatására.
 
BG
Forrás: MTI, Dankó Béla közösségi oldala
Képek: Dankó Béla közösségi oldala