Hírek - Dankó Béla

Aratónap kiemelkedő eseménye a térségnek - interjú Dankó Bélával

Aratónap kiemelkedő eseménye a térségnek - interjú Dankó Bélával
Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere is részt vett a Szarvason megrendezett XIV. Aratónap és Kárpátmedencei Nemzetiségi Napok elnevezésű eseményen.

- A szarvasi Aratónap és Kárpátmedencei Nemzetiségi Napok is egyike a térség népszerű rendezvényeinek, amelyek összehozzák az egymástól távol élő magyarokat. Mint országgyűlési képviselő mi a véleménye az ilyen fesztiválokról?

- Valóban igaz, hogy az Aratónap kiemelkedő eseménye a térségnek, mely nemcsak a szarvasi térség és a megye, hanem az ország különböző  tájain és a határon túl élő magyarokat is összehozza. Idén a szervezők Nyíregyházát hívták vendégül a rendezvényre. A 18. században szarvasi szlovákok érkeztek Nyíregyházára, így a két település történelme összekapcsolódik.

XIV. Aratónap és Kárpátmedencei Nemzetiségi Napok

Idén a szervezők Nyíregyházát hívták vendégül a rendezvényre


De a rendezvényre nemcsak a nyírségről érkeztek vendégek, hanem a környező  településekről és még  a határon túlról is, hogy bemutassák főzőtudásukat. Az ilyen rendezvények alkalmával mindig új ismeretségek és barátságok kötődnek.

Dankó Béla

Dankó Béla országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere is részt vett az Aratónapon

- Ön is jelen volt az idei Aratónapon?
- Igen, jelen voltam az idei Aratónapon. Ahogy a korábbi években, idén is pozitív élményekkel távoztam, hisz nagyon jó hangulat, kulturális élmények és finom ételek jellemezték a fesztivált. A főzőcsapatok keményen dolgoztak, hogy bemutathassák nekünk ételeiket.

Betyár Napok,

Kondoros kiemelkedő  kulturális és lovas rendezvénye a Betyár Napok


- Mint Kondoros polgármesterét kérdezem, hogy az Ön településén lesz-e hasonló  típusú rendezvény?
- Kondoros kiemelkedő  kulturális és lovas rendezvénye a Betyár Napok, melyet idén már 11. alkalommal szervezünk meg. Az idén is lesz fogathajtó verseny, lovas bemutatók, Betyár Szépe verseny, óriás bográcsfőzés. Az augusztus 20-21-én megrendezésre kerülő fesztiválunk célja, hogy nemcsak a kondorosi lakosok számára, hanem az ide érkező látogatók számára is bemutassa lovas, „betyáros” és kulturális hagyományainkat.


MCOnet-Kovács TündeSzarvas Online - szarvas.bekesmegye.com