Hírek - Dankó Béla

A futball versenyrendszere átalakul - interjú Dankó Bélával, az MLSZ elnökségi tagjával

A futball versenyrendszere átalakul - interjú Dankó Bélával, az MLSZ elnökségi tagjával
A két  évvel ezelőtti eseményhez hasonlóan a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) másodszor rendezte meg a Magyar Labdarúgás Fórumát a Papp László Budapest Sportarénában, amelyen részt vett Dankó Béla is, mint az MLSZ elnökségi tagja.

 

- Hogyan értékelné az eseményt?
- Ismét széles körű érdeklődés övezte a Fórumot. A számos focit kedvelő, labdarúgó és szakember mellett a média is nagy érdeklődéssel fordult a rendezvény felé. A megnövekedett figyelem is azt mutatja, hogy azokat a folyamatokat, melyek jelenleg végbe mennek a labdarúgás terén, azt pozitívan értékeli a széles a közönség.

A felmerülő, alapvetően az amatőrt labdarúgást érintő témák között szerepeltek például a versenykiírások átalakulása, a csapatlétszámok alakulása a különböző osztályokban és a társasági adótámogatások hatása az amatőr foci területén.


Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is részt vett a 2013-as Magyar Labdarúgás Fórumán


- Az amatőr futball helyzetéről szóló szekcióülést Ön nyitotta meg. Miről értekezett? Milyen év vár az amatőr futballra 2013-ban?
- 2013-ban átalakul a versenyrendszer, eszerint az NB III osztály amatőr helyett vegyes-nyílt rendszerű bajnokság lett, hogy átmenetet biztosítson az amatőr osztályból a hivatásos bajnokságokba. A megye I osztálytól lefele haladva amatőr bajnokságok lesznek, ezzel felértékelődik a megyei I osztályú bajnokság.

Az NB III osztály átalakítása megosztotta a labdarúgó csapatok véleményét, hiszen a korábbi években is nehéz volt az NB III-as csapatok feltöltése. De az MLSZ elnöksége ezt a döntést hozta, annak a pozitív hatásnak az elérése érdekében, hogy megerősödjenek az amatőr sportszervezetek. Ezáltal színvonalasabb és erős bajnoki mérkőzéseket láthatnak majd a nézők.


Magyar Labdarúgás Fóruma

Dankó Béla is előadást tartott a Magyar Labdarúgás FórumánMindemellett kiemelt téma volt a TAO-val (vagyis a társasági adótámogatással) összefüggő anyagi támogatások, mely segítségével elsősorban a sportszervezetek működésének támogatása és az infrastruktúra fejlesztése valósul meg. Az MLSZ a csapatok működési költségének 90%-át vállalja magára.

A jövőben is nyílnak források az infrastruktúra fejlesztésére, melyre felhívom minden sportszervezet figyelmét.


MCOnet