Hírek - Dankó Béla

63 millió forintból újulhatott meg a csabacsűdi iskola

63 millió forintból újulhatott meg a csabacsűdi iskola
Az uniós forrásból megvalósult felújítás során az épület 750 négyzetméreten hőszigetelést kapott, valamint 63 nyílászáró került kicserélésre, így az inetézmény sokkal energiatakarékosabban fog tudni működni.
Az épülte felújítása mellett egy modern nyelvi labort is kialakítottak, mely modern számítástechnikai eszközökkel segít a diákoknak idegennyelvek elsajátításában.Csabacsűdi iskolaátadó

Molnár József, Csabacsűd polgármestere az átadó ünnepségen elmondta, hogy Magyarország utóbbi két évszázadának három legjelentősebb kultúrpolitikusa, Eötvös József, Trefort Ágoston és Klebelsberg Kuno közül az előbbi kettő feleségeik által örökölt földbirtokok révén kötődtek a településhez.

– Minden jóérzésű ember leginkább akkor örül, amikor olyan fejlesztésekről lehet szó, ami a gyerekekről szól. Nem csak azért, mert nagyon kedvesek vagytok a szívünknek, gyerkőcök, hanem azért is, mert ez a jövőnkről szól. Minden olyan forrás, amit a gyermekek nevelésébe, oktatásába fektetünk, és fordít az ország, az a saját jövőnket, a hazánk jövőjét, a térségünk jövőjét és Csabacsűd jövőjét is jelenti, mint ez a mostani fejlesztés is – mondta Dankó Béla, Csabacsűd országgyűlési képviselője.

Sutyinszky Zoltán intézményvezető nagy mérföldkőnek nevezte a felújítást.- Ezzel az infrastrukturális fejlesztéssel iskolánk is felzárkózott a környező intézmények mellé. Ez azért is fontos, mert iskolánk nem titkolt célja és feladata is egyben, hogy a helyi lakosságot helyben tartsuk, itt helyben tudjunk kínálni megfelelő alternatívát a nevelés oktatás terén – fogalmazott az igazgató

– Az intézményben megvalósult beruházás ékes példája annak, hogy jelen korunk oktatási rendszere kiemelt figyelemmel támogatja a kis települések köznevelési intézményeit, különösen a nemzetiségi nyelvoktatást bevállaló iskolákat, hiszen a nemzetiségi oktatás különleges, dupla előnyt jelent a fiatalok számára. A diákok magukévá teszik a szlovák identitást, amire büszkék lehetnek – köszöntött Bánki András tankerületi igazgató.