Hírek - Dankó Béla

V. Németh Zsolt Békésszentandrásra és Szarvasra látogatott

V. Németh Zsolt Békésszentandrásra és Szarvasra látogatott
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár látogatott Békés megyébe. Békésszentandráson a Hungaro-Food 2009. Kft., Szarvason a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., Örménykúton a Mozzarella Kft. telephelyein járt.

A békésszentandrási húsfeldolgozó üzem kiépítésének második üteme is hamarosan lezárul. A cég tevékenységével kapcsolatban Gyekiczki János ügyvezető elmondta, másodlagos húsfeldolgozás és prémium kategóriás termékek előállítását végzik. Fejlesztéseik során olyan világszínvonalú technológiát valósítottak meg az üzemben, amely speciális termékek előállítást is lehetővé teszik. Az újabb beruházás eredményeként a vállalat duplájára emeli a termelést,  új munkahelyeket biztosít a térségben élőknek. A húsfeldolgozó üzem 600 millió forintos támogatást nyert el különböző pályázatokon.

vnemetzsolt-3_20140317114641_68.jpg  V. Németh Zsolt


V. Németh Zsolt  elmondta, ez a beruházás kitűnő példa arra, hogy magyar vállalkozások is tudnak eredményeket elérni. A szakminisztérium a jövőben egységes eljárással szeretné meggyorsítani a pályázatok rendszerét.
— Egységesíteni kívánjuk az eljárásrendeket, és a miniszterelnöki hivatal szoros koordinációjával valósul meg az, hogy bármely alaphoz is pályázik valaki, hasonló elvárásoknak kell eleget tenni egy egyszerűsített pályázati rendszerben — tette hozzá az államtitkár.

A házigazda, Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, olyan termelő üzemben jártak, ahol nem állt meg a fejlesztés. A  második ütem átadása közeleg. S készül egy harmadik üteme is ennek a társaságnak, amely élelmiszeripari termékeket, hústermékeket készít itt, Békés megyében, a hagyományos Békés megyei ízekre és a szaktudásra alapozva. A politikus kiemelte, a társaság nem csak hazai piacra, hanem exportra is termel. Az pedig külön érdeme a cégnek, hogy a békésszentandrásiaknak és a térségben élőknek is munkahelyeket teremt.


Kondoros Önkormányzata/MCOnet