Hírek - Dankó Béla

Új kerékpárút-szakasz Békésszentandráson

Új kerékpárút-szakasz Békésszentandráson
Békésszentandrás kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkezik, éppen ezért számos turista választja úti célként a települést, így itt nagyon fontosak a turisztikai fejlesztések.- mondta el Dankó Béla országgyűlési képviselő Békésszentandráson, az új kerékpárút-szakasz átadó ünnepségén.
A fejlesztések keretében most egy új, 1030 fm hosszú kerékpárutat adhattunk át mely a Körösvölgyi-kerékpárút csatlakozásától a strandon, illetve a sportpályán keresztül a Gondalaposi üdülősor bekötőútjáig vezet.- nyilatkozott a képviselő.


Új kerékpárút-szakasz Békésszentandráson

A kerékpárutak fejlesztése nemcsak turisztikai szempontból fontos, hanem a kerékpárosok biztonságos közlekedése miatt is. Éppen ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében ebben az uniós ciklusban Békés megyébe 7,5 milliárd Ft támogatás érkezik, melyből új kerékpárutak épülnek, illetve számos helyen, ahol szükséges a régi kerékpárutakat felújítják. Választókerületünkbe 1,6 milliárd Ft uniós támogatás érkezik a kerékpárutak fejlesztésére.


Új kerékpárút-szakasz Békésszentandráson


A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházásnak köszönhetően 1030 fm kerékpárút épült, összesen 77 millió Ft összegből, emellett információs táblák és kerékpártárolók is kihelyezésre kerültek.