Hírek - Dankó Béla

Szociális intézményeket látogatott meg Dankó Béla Békésen

Szociális intézményeket látogatott meg Dankó Béla Békésen
Dankó Béla, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a békési szociális és nevelési intézményekbe látogatott Izsó Gábor polgármesterrel.

Dankó Béla

Dankó Béla, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a békési szociális és nevelési intézményekbe látogatott Izsó Gábor polgármesterrelBékés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban megtekintették az intézmény fejlesztéseit. Az intézményben lakók ünnepségét követően Dankó Béla elmondta, hogy a Kormány decemberben megkezdte a szociális életpályamodell kidolgozását is, amelynek része a béremelés. 2014. február 3-án jelent meg az a rendelet, amely 2014. januártól rendezi a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók béremelését. Ez az ágazati bérpótlék 6-17 ezer forint között változik, mértéke pedig függ a munkában eltöltött évektől és a képesítéstől. A bérpótlék a márciusi fizetéssel érkezik, de január 1-ig visszamenőleges. A kormány 9,2 milliárd forintot különített el az ágazati béremelésre.

Dankó Béla

 

Szociális intézményeket látogatott meg Dankó Béla BékésenEzt követően a képviselő és a polgármester Békés Városi Szociális Szolgáltató Központba látogatott, ahol a felújítás alatt álló hajléktalanszállót.

A „Hajlék a házban”: A projekt keretében a Hajléktalanok Átmeneti Szállójának mind az 5 telephelyén rekonstrukciós munkálatok történnek. Felújításra kerül a gépészeti és vízrendszer, kicserélésre kerülnek a nyílászárók és burkolatok, mindezek mellett megújulnak az intézményben lévő lakóegységek és közösségi terek.

Dankó Béla

Dankó Béla képviselő emellett a város egyik óvodájába is ellátogatott, ahol nőnap alkalmából köszöntötte az óvónőket


Kondoros Önkormányzata/MCOnet

Fotó: gapixfoto@gmail.com