Hírek - Dankó Béla

Népdalkörök találkozója Mezőberényben

Népdalkörök találkozója Mezőberényben
Több mint 300 résztvevővel került megrendezésre az Arany János emlékév alkalmából a Népdalkörök, pávakörökkörök találkozója Mezőberényben.
A Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület és a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének szervezésében a térség dalkörei és pávakörei emlékeztek Arany János munkásságára.

Mi, Békés megyeiek közel érezhetjük magunkhoz Arany Jánost, hiszen a szomszédos Nagyszalontán született, ismerjük költészetét, műfordítási tevékenységét, de azt kevésbé tudjuk, hogy népdalokat is gyűjtött.- mondta el köszöntőjében Dankó Béla országgyűlési képviselő.- Ezen a mai napon a népdalokat és Arany János költészetét hivatott felidézni.
 
Török László
Török László, Nagyszalonta polgármestere is köszöntötte a résztvevőket, elmondta, hogy igazából önmagunkhoz térünk vissza, mikor Arany Jánosra emlékezünk, hiszen közösek az értékeink és gondolataink. Török László a fellépő dalkörökre gondolva kiemelte, hogy az éneklő ember sosem fél, mivel éneklés közben mindig magasabbra emeli a lelkét, így gyarapító, építő emberek lesznek.

A térségből érkezett fellépők mindannyian Arany János-költészetét idézték fel, majd pedig közösen szavalták el a Családi kör első versszakát.