Hírek - Dankó Béla

Műfüves pálya Békésszentandráson

Műfüves pálya Békésszentandráson
Kisméretű, 20x40 méteres műfüves pályát adtak át pénteken délelőtt Békésszentandráson, a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola és Óvoda udvarán. 
Az esős idő miatt a szomszédos tornateremben megtartott ünnepségen részt vett Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, az MLSZ elnökségi tagja, Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója, Sinka Imre, a nagyközség polgármestere, valamint a képviselő-testület több tagja is.
 
Ünnepi beszédében Dankó Béla kitért arra, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség 2010-ben munkába állt elnöksége új lendületet adott a focinak, és a Kormány által biztosított tao-s források segítségével napjainkra sok-sok elmaradást sikerült felszámolni.

– Az országban elkészült, vagy jelenleg is épülő 31 stadion mellett, 2012 óta ezernél több új pálya épült és másfélszer ennyit újítottunk fel. Olyan körülményeket tudunk biztosítani, ami a mai kornak megfelel. Ennek egyik eredménye, hogy 120 ezerrel nőtt az igazolt labdarúgók száma, amely mára meghaladja a negyedmilliót. A lényeg pedig éppen azon van, hogy ezeket a létesítményeket legyen, aki használja – mondta Dankó Béla, aki reményét fejezte ki, hogy a most átadott pályán is nagyon sok gyermek szereti majd meg a focit.

Az avató ünnepség folytatásában Sinka Imre polgármester köszönte meg az MLSZ megyei vezetőinek a magvalósításhoz nyújtott segítségét. Tájékoztatása szerint a beruházás 33 millió forintos költségéből az önkormányzat 3 millió forintot fedezett, a többit pedig az MLSZ biztosította társasági adóból.

Komoly sport fejlesztések Békésszentandráson
Komoly sport fejlesztések Békésszentandráson

Hévizi Róbert önkormányzati képviselő arról tartott tájékoztatót, hogy az utóbbi években igen komoly sportos jellegű fejlesztések történtek Békésszentandráson. Több részletben teljesen megújult a kajakosok bázisa, a sportpálya és maga a sporttelep is. A most átadott műfüves játéktér pedig új lehetőségeket nyit az egyébként is nívós utánpótlás-nevelő munkát folytató helyi egyesület életében.

Ünnepélyes átadás
A protokolláris rész végén Dankó Béla országgyűlési képviselő Sinka Imre és Szpisják Zsolt jelenlétében szalagátvágással ünnepélyesen átadta a műfüves pályát. A program hátralévő részében a helyi és az öcsödi iskola diákjai egymás elleni mérkőzéssel vették birtokukba a település legújabb sportlétesítményét.

Szöveg: Bakulya Mihály