Hírek - Dankó Béla

Mintaszerű diákmunkaprogram Békés megyében és Kondoroson

Mintaszerű diákmunkaprogram Békés megyében és Kondoroson
A Békés megyei Kondoroson az önkormányzat 20 fiatalt alkalmaz a nyári diákmunka-programban.
Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott Kondoroson tájékoztatta a sajtó képviselőit a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Nyári diákmunka elősegítése 2014” elnevezésű munkaerő-piaci programról. Békés megye Munkaügyi Központjai összesen közel 99 millió Ft-os keretből koordinálhatták le az idei évi diákmunka-programot, melyből Kondorosra 1,5 millió Ft jutott, így összesen 20 kondorosi fiatal kapott lehetőséget arra, hogy megismerje az Önkormányzati Hivatal működését.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Dankó Béla, országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Dankó Béla, országgyűlési képviselő, Kondoros polgármestere sajtótájékoztatót tartottak


Dankó Béla, Kondoros polgármestere elmondta, hogy az Önkormányzat minden lehetőséget kihasznál annak érdekében, hogy a helyi fiatalok számára munkalehetőséget, kereseti lehetőséget biztosítson, így már a tavalyi évben is csatlakozott a nyári diákmunka programjához. A 16 és 25 év közötti fiatalok között vannak középiskolások és felsőoktatási intézményt látogatók is, többen már a tavalyi évben is részt vettek a programban. A fiatalok elsősorban irodai feladatok ellátásában segítik a hivatali dolgozókat a nyári szabadságolások idején, emellett 5 fő a helyi óvodában segíti az intézmény működését.

A polgármester elmondta, hogy a diákmunkán kívül 4 fiatal a pályakezdő közfoglalkoztatási programban vesz részt az Önkormányzatnál.