Hírek - Dankó Béla

Megújul a Családsegítő Központ épülete Szarvason

Megújul a Családsegítő Központ épülete Szarvason
Ünnepélyes keretek között indították el a szarvasi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztését.
Szarvason felújításra kerül a jelenlegi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ épülete. Az önkormányzat erre a célra Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel150 millió Ft támogatást nyert el. Annak érdekében azonban, hogy az épület teljes egészében megújulhasson komolyabb önerőre  és hitelre volt szükség, hiszen a kivitelezés teljes költsége közel 280 millió Ft.

Babák Mihály polgármester elmondta azért húzódott el a beruházás kezdete, mert próbálták csökkenteni a költségeket. A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ járási szintű feladatokat lát el.  A családok védelme teljes megoldást kíván ezért a gépkocsi beállótól a pincéig mindent felújítanak. A beruházásnak köszönhetően a felújítás mellett egy 9 személyes kisbusz is beszerzésre kerül.

Hodálik Pál alpolgármester elmondta, hogy hitelkérelmet nyújtottak be a Kormány felé, melyet a kormányzat jóváhagyott.

szarvas_családsegítő

Dankó Béla országgyűlési képviselő úr elmondta, örül, hogy Szarvas is foglalkozik a családokkal úgy, mint a kormány. A kormány igyekszik a családokat támogatni családi adókedvezmény, a családi otthonteremtési kedvezménnyel, ingyenes tankönyvvel, ingyenes étkeztetéssel. 2010-ben például a gyermekétkeztetésre 31 milliárd forint jutott, ebben az évben már 79 milliárd forint lesz.

Dankó Béla elmondta, természetesen fontosak azok az emberek, akik a szociális szolgáltatásban dolgoznak, hiszen 2014-ben indult egy program a bérek rendezésére, és 2014 óta mostanáig 250 milliárd forintot költött a kormány a szociális bérek rendezésére.

Tavaly elindult a munkakörülmények javítására is egy program, melynek kerete 115 milliárd Ft, ez 2020-ban fog befejeződni. Komoly változások lesznek az ország minden területén és nagyon jó, hogy ebbe az áramlatba Szarvas Város is belekerült és nagyon jó munkakörülmények között tudnak majd foglalkozni a kollégák a családokkal, akiknek segíteni kell.-mondta a képviselő