Hírek - Dankó Béla

Huszonegy utcán fejlesztették a csapadékvíz elvezetését Békésen

Huszonegy utcán fejlesztették a csapadékvíz elvezetését Békésen
Békés városában lezárult az a beruházás, mely eredményeként a településen 21 utcában építettek csapadékvíz-elvezető csatornát vagy erősítették meg azokat.
Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta, hogy napjainkban rendkívüli módon felértékelődött a csapadékvíz, illetve a felszínre került talajvíz elvezetésének kérdése, illetve ezeknek a vizeknek a hasznosítása. Hozzátette, a 154 millió forintos beruházás részeként több helyen történtek fejlesztések.

Békés városa a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2 pályázatot nyújtott be, mely a csapadékvíz elvezetését célozza, így összességében több mint 500 millió Ft támogatást fordíthatnak a belvíz elleni védekezésre.


Huszonegy utcán fejlesztették a csapadékvíz elvezetését Békésen


A beruházás keretében árkok kialakítása, átereszek építése, aljzat betonozása, átemelők építése egyaránt megtörtént: Dánfokon 17 utcát, a Keserű sort, a Dózsa György utcát, a Tárház és Nevelő utcát érintették a munkálatok, összesen 3837 fm hosszú csatorna épült vagy került felújításra.

Dankó Béla országgyűlési képviselő bejelentette, ebben az uniós fejlesztés ciklusban eddig 8,2 milliárd forintot nyertek el a békésiek, amiből 3,5 milliárd forint érkezik az Önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül.

Dankó Béla dicsérte az Önkormányzat előrelátását, ugyan jelenleg egy nagyon aszályos időszakon vagyunk túl, de a korábbi évek megmutatták, hogy az időjárás igen változékony, a belvíz kérdése pedig időszakosan mindig komoly problémákat és károkat okozhat, melyre fel kell készülni.