Hírek - Dankó Béla

Felújították a kondorosi sportcsarnok vizes blokkjait

Felújították a kondorosi sportcsarnok vizes blokkjait

Megújult és modern vizes blokkokkal és öltözőkkel várja a kondorosi sportcsarnok a helyi iskolásokat és sportszervezeteket.
A Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően összesen több mint 20 millió Ft-ból valósultak meg a felújítások: vendégöltözők és bírói öltözők, a tanulói öltözők hidegburkolatának cseréje, beltéri festése nyílászárók cseréje, új zuhanytálcák, WC-csészék, piszoárok és modern lapradiátorok felszerelése, akadálymentesített mosdó kialakítása- részletezte a munkálatokat Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármestere. A polgármester elmondta, hogy a korábbi években is pályázott az Önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett hazai forrásra, melyből az óvoda épületei és a sportcsarnok felújításának első üteme valósulhatott meg.


Az átadó ünnepségen Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hangsúlyozta az önkormányzatok szerepét a helyi közösségépítésben. Azonban 2010-re az önkormányzatok komoly pénzügyi válságba kerültek, rendkívüli mértékű eladósodás jellemezte a településeket, el kellett adniuk vagyonukat, hogy a fejlesztések önerejét biztosítani tudják. 2010-re egyértelművé vált, hogy ez nem folytatódhat- hangoztatta az államtitkár. Így a Kormány rendezte az önkormányzatok adósságait, az így felszabadult erőforrásaikat immár fejlesztésre fordíthatják az önkormányzatok.


Dankó Béla országgyűlési képviselő az eseményen örömét fejezte ki, hogy azok a fejlesztési irányok és elképzelések, melyeket korábban meghatároztak Kondoroson, tovább folytatódnak. A képviselő kiemelte, hogy a Kormány stratégiai céljai között szerepel az egészségesebb társadalom számára a sportolási lehetőségek megteremtése, példaként említette a mindennapos testnevelés bevezetését, az ehhez szükséges infrastruktúra-fejlesztést, tornatermek építését, a társasági adótámogatást, melyből országszerte számos sportlétesítmény újulhatott meg. A sportfejlesztések által egyre több gyermeket sikerül kimozdítani, így nemcsak egészségesebb felnőttekké válnak, hanem egy közösség részeivé is válnak.