Hírek - Dankó Béla

Fazekas Sándor és Dankó Béla is részt vett a békésszentandrási húsüzem átadóján

Fazekas Sándor és Dankó Béla is részt vett a békésszentandrási húsüzem átadóján
Az összesen 1,3 milliárd Ft-ból megvalósuló beruházásról a tulajdonos, Gyekiczki János beszélt. A beruházás 2010 augusztusában kezdődött meg Békésszentandráson és 2012 decemberében történt meg a műszaki átadás, a próbaüzem pedig 2013 februárjában indult meg. A zöldmezős beruházás első üteme 50 főnek teremtett új munkahelyet.

Fazekas Sándor


Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntőjében elmondta, hogy a Hungaro-Food 2009 Kft. szűk fél évtized alatt elért sikerei, komoly fejlesztései mögött évtizedek szakmai tapasztalata áll. Ez a biztos fundamentum, az alapkő, amelyre felépíthetjük a vidék gazdaságát.

Az Önök példája igazolja, hogy kemény munkával és szakmai felkészültséggel sikeresek és versenyképesek lehetnek a magyar élelmiszeripari vállalkozások, a magánszemélyek által alapított és magyar tulajdonban is tartott vállalatok.- fogalmazott a miniszter

Az üzem jelenlegi kapacitása évi 3500 tonna sertés, marha és baromfi alapanyagú húskészítmény gyártására alkalmas, amely a másodlagos feldolgozási technológián kívül a csúcstechnológiájú csomagolórendszert is magába foglalja. A beruházás második üteme is megkezdődött, mire a fejlesztés harmadik üteme is befejeződik 2014 nyarára, a cég 130-150 embert tud majd foglalkoztatni.


Fazekas Sándor

Az üzem jelenlegi kapacitása évi 3500 tonna sertés, marha és baromfi alapanyagú húskészítmény gyártására alkalmas


Így Dankó Béla országgyűlési képviselő is a munkaerőpiac megerősítéséről beszélt a rendezvényen:

 


A munkahelyteremtés kiemelt jelentőségű a munkaerő-piaci szempontból olyan hátrányos helyzetű térségekben, mint amilyen a miénk is. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy az elmúlt években a kis- és középvállalkozások számára meghirdetett munkahelyteremtő beruházásokat támogató  pályázati programokon Békés megye kiemelkedően jól szerepelt. 2010. évben 15, 2011-ben már 52 és 2012-ben már 67 Békés megyei KKV kapott beruházási támogatást - mondta el a képviselő.

Dankó Béla


Az idei év kimagaslóan sikeres volt a munkahelyteremtő pályázatok vonatkozásában. Az országosan rendelkezésre álló 13mMilliárd Ft keret terhére Békés megyében 107 vállalkozás részesült támogatásban. Az elnyert 947,4 millió Ft segítségével 431 új munkahely létesítése valósulhat meg. A nyertes pályázatok számát tekintve Békés megye a 2. helyen szerepel a megyék közti rangsorban.

Szükség van olyan vállalkozó szellemű, fejlődést és fejlesztést akaró  emberekre Magyarországon, akik a válság idején is nyitnak az új felé, akik mernek kockázatot vállalni, és ezzel megteremtik egy fejlődő vállalkozás alapjait, és mindezek mellett munkahely-teremtéssel segítik a térség fejlődését.- fejezte be gondolatait Dankó Béla.Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal / MCOnet