Hírek - Dankó Béla

Energiahatékonyság a Gyomaendrődi Járási Hivatalban

Energiahatékonyság a Gyomaendrődi Járási Hivatalban
Befejeződött az energetikai felújítás a Gyomaendrődi Járási Hivatalban. Közel 140 millió Ft összegből számos energiahatékonyságot növelő munkálat történt a Járási Hivatalban.
Megtörtént a homlokzat és a zárófödém utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése. A radiátorokra felszerelt beszabályozott termosztatikus szelepek (89 db) a helyiségek állandó hőmérsékletéről gondoskodnak. Az épület tetejére telepített, 219 db panelből álló napelemes rendszer üzemeltetése jelentős villamos energia megtakarítást eredményez

Ezzel a felújítással az épület földgáz fogyasztása várhatóan 60%-kal, az elektromos áram költsége várhatóan 90%-kal csökken majd.- mondat el az ünnepélyes átadó ünnepségen dr. Pacsika György, a járási hivatal vezetője.

Az állami szolgáltatások megfelelő teljesítéséhez megfelelő környezet is szükséges, mely a Gyomaendrődi Járási Hivatalban immár adott. 2016-ban 23,5 millió kormányhivatali eljárás zajlott le országosan, melynek háromnegyedét az ügyintézők 8 napon belül intézték el. A Kormány legfőbb célja, hogy megfelelő körülmények között, egy helyen, gyorsan és gördülékenyen végezhessék az állampolgárok az ügyeiket.-tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki hozzátette - a kormányablakokban több ügytípus is díjmentessé vált, ezáltal az elmúlt időszakban 14,5 milliárd forint maradt a vállalkozások és magánszemélyek zsebében.

Az állami szolgáltatások megfelelő teljesítéséhez megfelelő környezet is szükséges
Mindenki ugyanazt szeretné, egy olyan országban élni, ahol az ügyeit el tudja intézni, ahol az állam felelősséget vállal a polgáraiért és mindezt biztonságos környezetben – hangsúlyozta dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.