Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla, Izsó Gábor és Czibere Károly adták át a felújított békési hajléktalanszállót

Dankó Béla, Izsó Gábor és Czibere Károly adták át a felújított békési hajléktalanszállót
Ünnepélyes keretek között adták át a felújított békési hajléktalanok átmeneti szállóit. Az eseményen részt vett Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, valamint  Izsó Gábor polgármester is.


Átadták a felújított hajléktalanszállót Békésen


Dankó Béla (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője

Mintegy 151 millió forintból újult meg az öt telephelyen működő, ötven férőhellyel rendelkező nappali melegedő és átmeneti szállás. A felújítást 100%-ban európai uniós forrásból finanszírozták.

Czibere Károly államtitkár kifejtette: a hajléktalan-ellátórendszer télen tizenegyezernél több fedél nélkül maradt embert képes befogadni, évente 9,2 milliárd forintot fordítanak a működtetésére.

Izsó Gábor, Békés polgármestere elmondta: a városban hosszú ideje 50 hajléktalan él, az önkormányzat a hajléktalanszálló felújításával az ellátásukat, szociális szövetkezet létrehozásával pedig a munkához jutásukat is kiemelt feladatának tekinti.

Dankó Béla (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson arról beszélt, hogy Békés megyében a 2007-2013 közti uniós pénzügyi ciklusban 8,5 milliárd forintnyi forrás áramlott be a szociális területre, a 2014-2020 között pedig 30 milliárd forintnyi forrást szán erre az EU, amelyhez további 4 milliárd forintot tesz hozzá a kormány.


MTI/MCOnet