Hírek - Dankó Béla

Dankó Béla is részt vett a DELTA Akadémia zárásán

Dankó Béla is részt vett a DELTA Akadémia zárásán
Augusztus 1-jén tartották a Dél-Alföldi Talentum Akadémia (DELTA) negyedik nyári egyetemének utolsó előadását. A projektismertető program a békés-csanádi löszhát Marosból történő öntözéséről és ennek a regionális gazdasági jelentőségéről szólt.
Barkász Sándor, a DELTA alapítója kiemelte, hogy Arad, Békés és Csongrád megye területén 40-45 aranykorona értékű, kiváló termőképességű, egybefüggő termőföld található, ezek öntözése nem megoldott. Öntözéssel azonban munkaigényes kertészeti kultúrákat lehetne meghonosítani, és az árbevétel több tízszeresére növekedne.

Dankó Béla


Dankó Béla is részt vett a DELTA Akadémia zárásán


A DELTA hallgatói első alkalommal vettek részt projektismertető és -egyeztető előadáson. A diákok az Ó-Maros Delta Programot segíthetik ötleteikkel, amelyek az akadémia segítségével beépülhetnek a projektbe. Az eseményen jelen volt Gajda Róbert, Békés megyei kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő a Békés és Csongrád megye öntözési és belvízrendezési feladatainak koordinálását kiemelkedő feladatának tartja –, Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője és Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatója. A fórumon valamennyien felajánlották segítségüket, hogy a Delta vezetői tehetséggel rendelkező, kreatív hallgatói sikeresen kapcsolódjanak be a projektbe. Antal Zsolt, a DELTA programvezetője azt mondta: sikeres és hasznos volt a negyedik nyári egyetem.


Forrás: MTI