Hírek - Dankó Béla

Bemutattuk a Kondoros, kisvárosi séták című könyvet

Bemutattuk a Kondoros, kisvárosi séták című könyvet
Kondoros Város Önkormányzata az idei évben egy rendhagyó könyv kiadása mellett döntött. A könyv, mely a Kondoros, kisvárosi séták címet viseli nagy örömünkre elkészült. Így közösen tekinthetjük át Kondoros múltját és jelenét, illetve a jelenbe vezető utat. Múlt héten sor kerülhetett a könyv bemutató sajtótájékoztatójára, melyen jelen volt Nyemcsok László, a könyvszerkesztője is.- nyilatkozta Dankó Béla, Kondoros polgármestere.
A könyvet minden kondorosi háztartás számára 1 példányban elkészítette az Önkormányzat, mely átvehető az új piactéren, a Művelődési Ház hátsó bejáratánál (volt agrárkamarai iroda).

Emléket kívántunk állítani nemcsak az elmúlt kb. 16 éve történéseinek és fejlesztéseinek, melyet a kondorosi polgárokkal közösen végeztünk. Hiszen ennek a munkának a kézzel fogható eredményein túl, településünket várossá is nyilvánították. - mondta Dankó Béla.

Dankó Béla, Kondoros polgármestere

 

A könyv bemutató sajtótájékoztatóján jelen volt Dankó Béla, Kondoros polgármestere isNyemcsok László, a könyv szerkesztője a könyv záró gondolataival zárta a bemutatót:"Csak azt ne mondd, hogy ő is kondorosi?! De sokszor megkaptam, ha egy társaságban valaki szóba került. Mindig azt válaszoltam rá: lehet, hogy nem mindenki kondorosi, de aki egyszer ide született, annak a szíve itt is marad. Ezért vagyunk ilyen sokan. Lakhat közülünk bárki Mexikóban, Párizsban, túl az Óperenciás tengeren, ide mindig hazajön. És ide mindig hazavárják. Hogy ki mit kapott Kondorostól, mit adott érte, mit várt el tőle, mit vártak itt el tőle, az mindenkinek a lelkében lakozik.

Ami biztos, nagyon sok ember nagyon sok értéket teremtett itt, jó hírét vitte az országban, a világban ennek a településnek a nevét. Az is biztos, hogy a jelen és a jövő embereinek is bőven maradt tennivaló. De nincs ez másként máshol sem. Amikor a feleségem azt kérdezi tőlem otthon, Békéscsabán, hogy hova megyek, önkéntelenül azt mondom: haza, Kondorosra. Történhet bármi, ez biztosan nem változik."

Kondoros Önkormányzata/MCOnet