Hírek - Dankó Béla

Az a lyukas zászló éppúgy üzen nekünk, a ma embereinek is

Az a lyukas zászló éppúgy üzen nekünk, a ma embereinek is
Ahogy országszerte mindenhol, Békés megye településein is 56 hőseire emlékeztek október végén. Dankó Béla országgyűlési képviselő több helyszínen is együtt emlékezett a helyi közösségekkel.
A képviselő beszédében elmondta: 
„Az a lyukas zászló éppúgy üzen nekünk, a ma embereinek is, mint egykor Pesten. Reá tekintve, a mában megállva a mai nemzeti ünnep fényében sokszor jut eszembe: Vajon nekünk, a rendszerváltás nemzetének, nekünk sikerült-e pótolnunk azt az űrt, a lyukat a zászlón, amit szükség és a mindent elsöprő szabadságvágy szült 1956-ban? Hiszen minden forradalom után – jó esetben – jön a rendeződés, az építkezés időszaka. Ám a mi vérbefojtott szabadságharcunkat a megtorlás, a pusztítás, kommunizmus tombolásának hullámai követték. A rendszerváltás volt az, amely elővétette velünk újra azt a tépett zászlót és hiszem, hogy napjaink jelentik azt az időszakot, amikor újra teljessé, éppé kell tennünk azt.

Nemzeti lobogónkat már újra régi, történelmi címerünk teszi egésszé, de ahhoz, hogy ez a címer újra valóban velünk, bennünk éljen, hogy a kereszt és a történelmi egységünket reánk örökítő Szent Korona valódi üzenetet közvetítsen felénk a mindennapok küzdelmeiben, még rengeteget kell tanulnunk, dolgoznunk és tanítanunk.

A történelem próbák sorát jelenti minden nemzet számára. Próbákét, melyeken keresztüljutva, gyarapodva épülhet fel egy erős nemzedék. Nemzedék, mely gyarapítja megkapott örökségét és egy még gazdagabb, még egységesebb nemzetképet ad tovább az utána következőknek.

A mi kapott örökségünk meghatározó része 56, ám mint mindenhez, ehhez is hozzá kell tennünk a magunk részét, magunk munkáját.

Dankó Béla országgyűlési képviselő beszédet mondott az október 23-i megemlékezésenDankó Béla országgyűlési képviselő beszédet mondott az október 23-i megemlékezésen