Hírek - Dankó Béla

Átadták a Békési Járási Hivatal új épületét

Átadták a Békési Járási Hivatal új épületét
A Békési Járás székhelyén új épületbe költözhetett a Járási Hivatal, a felújított épületben korábban a Magyar Királyi Járásbíróság működött, így mostantól ismét az állam szolgálatában áll.
Az átadó ünnepségen dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott kiemelte, hogy ebben az épületben a múlt és jelen találkozik, hiszen az épületben a múltban is igazságszolgáltatói és jogi munka folyt. A beruházásnak köszönhetően az új épületbe költözött a korábban más ingatlanokban működő, hivatalhoz tartozó Földhivatali Osztály és a Hatósági és Gyámügyi Osztály, itt található a Járási Hivatal központja, a Kormányablak és a jövőben a Nemzeti Adó- Vámhivatal munkaállomása is megtalálható lesz az épületben.


Dankó Béla országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a Magyar Kormány a szolgáltató állam létrehozását tűzte ki célul, melynek része a gyors, rugalmas és olcsó ügyintézés, melyet akár egy helyen is intézhetnek a polgárok. Ennek részeként, Békésen első lépésként ebben az épületben nyílt meg a Kormányablak, majd a felújítást követően további ügyintézések helyszíne is lett a régi járásbíróság.


Az átadó ünnepségen Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár elmondta, hogy a fejlesztés 250 millió Ft hazai forrásból valósult meg. Kihangsúlyozta, hogy a kormányablakokban jelenleg már több mint 1500 típusú ügyet lehet intézni, ami kimagasló eredmény, hiszen 2011-ben ez még csak 30 ügytípus esetében teljesült.

bekes_jarasi4