Hírek - Dankó Béla

Átadásra került a Csabacsűdi Önkormányzati Hivatal felújított épülete

Átadásra került a Csabacsűdi Önkormányzati Hivatal felújított épülete
A Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Miniszter által kiírt,az Önkormányzati feladatellátást szolgáló intézmények fejlesztése című pályázati kiíráson Csabacsűd 29.057.760 millió forintot nyert a polgármesteri hivatalfelújítására.
Ehhez 1.529.355 milliónyi önerőt kellett hozzátenni, ami 95 százalékos támogatási intenzitást jelent. A beruházás összköltsége: 30.587.115 Ft volt – mondta Molnár József Csabacsűd polgármestere az épület átadásán.

Dankó Béla önkormányzati képviselő elmondta, hogy a megyébe ilyen célra érkező 333 millió forint közel egyharmada a 2. számú választókerülethez tartozó településekre érkezett.
Kiemelte, hogy Csabacsűd több pályázaton is sikeres volt, 2014 óta már közel 400 millió forintnyi uniós támogatás érkezett a településre.

 A felújított Csabacsűdi Önkormányzati Hivatal ünnepélyes átadása
 
Dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy a kisebb települések is fejlődnek, szépülnek. Ez azt mutatja, hogy a kormányzat vidékfejlesztési koncepciója jó úton halad, jól működik.

A felújított homlokzat - Csabacsűd Önkormányzati Hivatal
 
A felújítás során az épület homlokzatának utólagos hőszigetelésével és a padlásfödém szigetelésével, illetve 8kW-os napelem rendszer telepítésével kívánták növelni az épület energiahatékonyságát. A gázfűtést korábban apríték-tüzelésű kazánnal váltották ki. A beruházás során megvalósult az akadálymentesítés, a pénzkezeléssel kapcsolatos előírásoknak való megfelelés érdekében külön pénztár helyiséget alakítottak ki. Az épületen belül a villanyhálózat újonnan lett kiépítve, továbbá az informatikai hálózat a falban kapott helyet. Az épület teljes padlószigetelést kapott, hő és vízszigetelés,valamint teljes burkolatcsere történt. Irattartó szekrények és irodai bútorok beszerzésére is lehetőség nyílt.

Képek forrása: Newjság